Politie Drenthe

Vrijdag

Provincie Drenthe, 14-08-2009

Verkeersongevallen met letsel

EXLOO Donderdagmiddag heeft op het Zuideinde een verkeersongeval met letsel plaatsgevonden. Ter hoogte van het zwembad aan het Zuideinde stak plotseling een 14-jarig meisje uit Exloo op haar fiets de weg over. Het meisje werd vervolgens aangereden door een 38-jarige automobiliste uit Tweede Exloermond. De 38-jarige automobiliste kwam uit de richting van Exloo. Het meisje werd met onbekend letsel overgebracht naar het UMC te Groningen. De politie verricht onderzoek naar de oorzaak van dit ongeval. De automobilist had niet gedronken. (2009033163)

HOOGEVEEN Donderdagavond heeft op de Mr. Cramerweg een verkeersongeval met licht letsel plaatsgevonden tussen een auto en een fietser. Een 16-jarige fietser uit Geesbrug verklaarde tegenover de politie dat ze vanuit het centrum de Mr. Cramerweg op fietste in de richting van de Valkenlaan. Bij de Valkenlaan zag ze van rechts een auto aankomen en ze had daardoor voorrang op de 20-jarige automobilist uit Hollandscheveld. De fietser voerde echter geen verlichting en de automobilist verklaarde tegenover de politie dat hij haar niet had gezien. De fietser kon na controle naar huis. De auto raakte licht beschadigd. (2009033190)

Alcomobilist aangehouden

DE GROEVE De politie heeft donderdagnacht een 50-jarige automobilist uit Hindeloopen aangehouden op de Hunzeweg voor het rijden onder invloed van alcohol. De man was ter controle aan de klant gezet en moest een blaastest ondergaan. Hij bleek teveel te hebben gedronken en werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De man scoorde via een ademanalyse 560 ug/l. Tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt. (2009033220)

Brand bij woning

ASSEN In de nacht van donderdag op vrijdag heeft bij een woning aan de Fuutmesschen brand gewoed. Een auto onder de carport had vlam gevat. De brand dreigde vervolgens over te slaan naar de woning. De brandweer had de brand snel onder controle. De brand had zich beperkt tot de garage en de bijkeuken. De auto en de garage brandden volledig uit. De woning zelf raakte niet beschadigd. Niemand raakte gewond. De politie verricht onderzoek naar de oorzaak van deze brand. (2009033228)

Man aangehouden na belediging

MEPPEL De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een 28-jarige man uit Dedemsvaart aangehouden voor belediging. Agenten stonden op het Prinsenplein en de man vond het nodig om hen zomaar te beledigen. De man werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Met een dagvaarding op zak kon de man na verhoor het politiebureau verlaten. (2009033211)

Inbreker op heterdaad aangehouden

ASSEN De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag op heterdaad een 38-jarige man uit Groningen bij een winkelcentrum aan de Nobellaan aangehouden voor een poging tot inbraak. De politie had een melding gekregen dat twee verdachte personen zich ophielden bij een slijterij in het winkelcentrum. Ter plekke troffen agenten de 38-jarige man aan. Hij werd aangehouden voor een poging tot inbraak in een café. De man werd overgebracht naar het politiebureau en werd ingesloten. (2009033212)

Politie vordert rijbewijs in

ASSEN De politie heeft donderdagnacht het rijbewijs van een 31-jarige man uit Assen op de Poststraat ingevorderd. De man reed in een personenauto in de richting van de Kloekhorststraat. De man kreeg een stopteken en stopte op de Poststraat. De man moest een blaasproef ondergaan en bleek teveel te hebben gedronken. de man werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor een ademanalyse. De uitslag van de ademanalyse was 490 ug/l. De man is een beginnend bestuurder. Het rijbewijs werd ingevorderd. Tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt. (2009033217)

Automobilist krijgt bekeuringen

TWEEDE EXLOERMOND Donderdagavond heeft de politie op de Drentse Mondenweg een 17-jarige automobilist uit Musselkanaal aan de kant gezet en bekeurd. De jongeman reed op de Drentse Mondenweg ter hoogte van Eerste Exloermond. Het rijgedrag viel op door een inhaalactie en de hoge snelheid. De jongeman werd aan de kant gezet ter controle. Bij navraag bleek dat het kenteken niet bij de personenauto hoorde. De auto bleek ook niet verzekerd te zijn. De auto werd in beslag genomen en de jongeman kreeg een bekeuring voor het rijden zonder rijbewijs, het rijden zonder verzekering en het rijden met een vals kenteken. (2009033175)

Aangekondigde controle op Zuidwoldigerweg

HOOGEVEEN Op donderdag heeft de politie een aangekondigde snelheidscontrole gehouden op de Zuidwoldigerweg te Hoogeveen. Hierbij hebben 1062 passanten de controle gepasseerd. 33 hiervan waren in overtreding. De hoogst gemeten snelheid tijdens deze controle was 71 km/uur. De maximum toegestane snelheid op deze weg is 50 km/uur.

Controles deze week

Controleren gebeurt op basis van onderzoeksgegevens over de meest verkeersonveilige wegen in Drenthe. Uit deze gegevens zijn voor ieder speerpunt (snelheid, alcohol, roodlicht, helm, gordel) de meest verkeersonveilige weggedeelten geselecteerd waar Politie Drenthe structureel controleert. Als verkeersdeelnemer kunt u invloed op de verkeersveiligheid uitoefenen door de verkeersregels na te leven. Weten waar Politie Drenthe deze week controleert? Kijk op www.verkeershandhaving.nl bij controles.

Samen kunnen we werken aan een veiliger verkeer.

Crossmotorrijders in Bargeres bekeurd

EMMEN De afgelopen weken kreeg de politie regelmatig meldingen van overlast in de wijk Bargeres. De overlast, lawaai en het rijden met zeer hoge snelheid, wordt veroorzaakt door jongeren op onder andere onverzekerde crossmotoren. Tijdens controles heeft de politie de aangetroffen jongeren, woonachtig in de Bargeres, gewaarschuwd en een aantal overlastveroorzakers werd zelfs thuis bezocht voor een goed gesprek in bijzijn van de ouders. Een van de thuis gewaarschuwde jongeren, een 19-jarige Emmenaar, werd op maandag 10 augustus jl. op zijn onverzekerde motor aangetroffen in Bargeres. Bij het zien van de politie ging hij er op zijn motor tussenuit. Thuis kreeg hij bezoek van de politie en een bon voor het rijden op een onverzekerde motor. Een 17-jarige Emmenaar, die op dinsdag 11 augustus een crosser had gekocht raakte deze dezelfde middag nog kwijt. Hij reed in de wijk over de openbare weg en was niet in het bezit van een rijbewijs. Hij werd bekeurd en zijn motor werd in beslag genomen. De komende tijd zal er door de politie gecontroleerd worden op deze vormen van overlast. (2009031314)

Aanhouding diefstal trilplaat

COEVORDEN De politie heeft donderdagochtend een 32-jarige man uit Oude Pekela aangehouden. De man wordt ervan verdacht een trilplaat te hebben verduisterd van een verhuurbedrijf aan de Printer. De politie heeft de zaak in onderzoek. (2009033010)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met tel. 0592 - 45 1280. De voorlichter is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar tot 16.00 uur en op zaterdag en zondag tot 13.00 uur.