Politie Twente

Rectificatie.

In de persberichten van de politie Twente is vergeten de leeftijd van een aangehouden jongeman te vermelden, waardoor het even leek of een jongeman op zijn verjaardag is aangehouden, maar dit is niet het geval het gaat om een 15-jarige jongeman afkomstig uit Almelo en dus geen jarige uit Hengelo. Zie bijgevoegd bericht. Excuses voor het ongemak.

Nieuwe aanhouding in mishandelingszaak

Op donderdag 13 augustus is i.v.m. onderstaande mishandelingszaak een nieuwe aanhouding verricht. Een 15-jarige jongeman uit Almelo is aangehouden en zal bij Justitie worden voorgeleid. Het politieonderzoek zal worden voortgezet.

Jongen mishandeld in Hengelo
Hengelo
Maandagavond 10 augustus rond 23.00 uur kreeg de politie melding van een mishandeling op de IJsbaanweg in Hengelo. Een 16-jarige jongen uit Hengelo fietst die avond naar huis en komt op de IJsbaanweg een groep jongeren tegen die hem vervelend aanspreken. De jongen geeft aan dat ze hem met rust moeten laten.

Als de jongen onder de tunnel fietst, wordt zijn weg afgesneden door een scooterbestuurder. De 16-jarige herkent de bestuurder. Het is een jongen uit de groep, die hem zojuist lastigviel. Door het afsnijden fietst de jongen onverhoopt tegen een geparkeerde auto aan, omdat hij niet tijdig kan stoppen. De bestuurder stapt van zijn scooter af, trapt de jongen van de fiets en geeft hem een schop. Ook een andere persoon van de groep deelt een trap uit. Daarna vertrekken de jongeren.

De politie startte een onderzoek naar de scooterbestuurder, een 16-jarige Hengeloër. Hij werd in zijn woonplaats aangehouden. De jongen is opgesloten op het bureau voor verder onderzoek. De politie sluit meerdere aanhoudingen niet uit. Het slachtoffer is met onbekend letsel door zijn ouders naar het ziekenhuis gebracht. De geparkeerde auto had geen schade opgelopen. (2009019570)