Ministerie van Defensie

Hoofd Europese waarnemersmissie bezoekt Kamp Holland

14 augustus 2009, 15.47 uur

Het hoofd van de EU Election Observation Mission (EOM), Philippe Morillon, heeft vandaag een bezoek gebracht aan Task Force Uruzgan. Op Kamp Holland is hij op de hoogte gebracht van de laatste ontwikkelingen in de Afghaanse provincie rond de presidentsverkiezingen op 20 augustus.

Tijdens zijn bezoek heeft Morillon uitvoerig met generaal Marc van Uhm gesproken over de veiligheidssituatie in de regio en de omstandigheden waaronder de waarnemers van de missie hun werk gaan doen. Meer dan 100 waarnemers zullen de verkiezingen gaan observeren.

Morillon heeft zich bij het Police Training Centre (PTC) laten informeren over de stand van zaken bij de Afghan National Police (ANP) en heeft een bezoek gebracht aan het PRT-huis. Hier maakte hij in gezelschap van de civiele vertegenwoordiger Michel Rentenaar kennis met EU-waarnemers die al langere tijd de voorbereidingen voor de verkiezingen in de gaten houden. Tevens is er gesproken met een aantal ambtenaren van het ministerie van Buitenlandse Zaken en leden van het Provinciaal Reconstructie Team.

Verkiezingen observeren De EU Election Observation Mission is door de Europese Commissie naar Afghanistan gestuurd om de provinciale en landelijke verkiezingen te observeren. De Fransman en oud-generaal Philippe Morillon is lid van het Europees parlement en leidt deze missie.