Ingezonden persbericht

Bruidjes gezocht voor Lichtjesprocessie Veldhoven

Op zaterdagavond 15 augustus om 20.00 uur vindt de traditionele Lichtjesprocessie plaats in Meerveldhoven. Na de H. Mis in de Lambertuskerk trekken zo'n 600 à 800 mensen met kaarsen vanuit de kerk naar het Processieveld achter de kerk. Het gebeuren heeft dit jaar een extra feestelijk tintje vanwege het 150-jarig bestaan van de parochie.

Maar wat is een Lichtjesprocessie zonder bruidjes en bruiden? Dit jaar valt 15 augustus midden in de zomervakantie. Daardoor hebben zich in plaats van de gebruikelijke 40 meisjes en meiden, nog maar enkelen zich gemeld. Koster Hans Uyl schertste al dat dit jaar de bruidjes geroofd zullen moeten worden. Maar dat is wat al te drastisch in onze tijd.

Daarom doen we een oproep: meisjes en meiden, kom op! Als je vier jaar of ouder bent kun je meedoen als bruidje of bruid in de Lichtjesprocessie. Voor jurken wordt gezorgd, evenals voor de attributen die meegedragen worden, zoals het Lam Gods, het beeld van O.L.V. ter Eik, en symbolen van geloof, hoop en liefde. Je kunt je melden bij Mieke van Keulen (tel. 040-253.22.31). Bij haar kun je ook terecht voor informatie. Bel anders de pastorie; 040-253.22.31.