Veluwe Highlands muziek- en filmfestival 2009 met veel premièrefilms
14/08/2009 14:38
CineMec
Ede, 14 augustus In Ede en Apeldoorn vindt van zaterdag 15 t/m woensdag 26 augustus 2009 voor de derde keer het Veluwe Highlands Muziek & Film Festival plaats. Op twaalf zomeravonden kent het festival een unieke combinatie van natuur, live muziek en de allerbeste films! Dit jaar wordt Veluwe Highlands zowel 'indoor' als 'outdoor' gehouden: in CineMec XL in Ede, en in Park Berg & Bos in Apeldoorn.
Vijf filmpremieres
InEde is de nieuwe imposante zaal CineMec XL van 15 t/m 20 augustus het decor voor maar liefst vijf filmpremières, waaronder Taking of Pelham 123 met John Travolta, Amàlia over de beroemde Portugese Fado-zangeres, en tijdens de Ladies Night de nieuwste film van Spaanse regisseur Pedro Almodovar, Los Abrazos Rotos met Penélope Cruz. Grote aanraders zijn ook Fifty Dead Men Walking, een indrukwekkende thriller die zich afspeelt in het Belfast van de jaren '80, en Looking for Eric, een ontroerende Britse komedie van de alom geprezen Britse regisseur Ken Loach.
Muzikaal worden er drie voorstellingen ingeleid door een muzikaal optreden. Op maandag 17 augustus speelt de groep Alderliefste, met hun Franse power chansons, dinsdag 18 augustus de groep Ibis lawrence en woensdag 19 augustus de nieuwe opkomende band Lavalu. De optredens starten om 20.00 uur en duren een uur. De filmvoorstellingen starten dan om 21.30 uur.
In Apeldoorn beleeft de bezoeker de unieke ervaring van filmkijken in de buitenlucht. Wanneer het begint te schemeren, worden de mooiste films vertoond op het grootste buitenfilmdoek van Europa. Zoals Oscarwinnaar Slumdog Millionaire, het epische Australia en het indrukwekkende Valkyrie, waar onze 'eigen' Carice van Houten schittert naast Tom Cruise. In Apeldoorn wordt het publiek muzikaal verrast met o.a. een swinging boudoir (Swoolish) vanuit een brandweerauto, een Stille Disco en diverse bands.
Metropolitan Opera's op het grote doek
Operaliefhebbers die bekend zijn met de prachtige live registraties van The Met opera's uit New York, die in CineMec in Ede worden uitgezonden kunnen hun hart ophalen. Zowel in Ede als in Apeldoorn wordt er een opera op het witte doek vertoond, uitgevoerd door The Metropolitan Opera in New York: In Ede de Barbier van Sevilla (Rossini) en in Apeldoorn La Fille du Regiment (Donizetti).
Meer informatie over het festival is te vinden op www.veluwehighlands.nl. De organisatie van het festival is een samenwerking van bioscoop CineMec in Ede en ACCRES Apeldoorn BV.
Tweemaal filmdoek van formaat
Op inmiddels al twaalf zomeravonden kent het festival een unieke combinatie van natuur, muziek en de allerbeste films! Het festival vindt plaats op twee locaties:
Van zaterdag 15 t/m donderdag 20 augustus in het recent geopende 3 D CineMec XL met meer dan 1000 royal(e) zitplaatsen, een 160 m2 filmdoek en het nieuwste digitale surround geluidssysteem. (Cinemec, Laan der Verenigde Naties 150, 6716 JE Ede.)
Van vrijdag 21 t/m woensdag 26 augustus op Europa's grootste buitenfilmdoek (200 m2) op een Veluwse Bosweide met wel zitplaatsen, waar het is toegestaan met eigen tuin- of strandstoelen aan te schuiven. (Park Berg & Bos, J.C. Wilslaan 21, 7313 HK Apeldoorn.)
De Veluwe
Organisatoren CineMec te Ede en ACCRES Apeldoorn willen met het Veluwe Highlands Muziek & Film Festival een bijdrage leveren aan de promotie van de Veluwe en bewoner èn toerist op de Veluwe een aantrekkelijk programma bieden.
De naam 'Highlands' verwijst naar de hoger gelegen Veluwe én is qua woordspeling een tegenhanger van Lowlands.
Beide organisatoren investeren in het festival met als uitgangspunt een kostenneutrale begroting en een zo laag mogelijk ticketprijs. Voor de ticketverkoop wordt verwezen naar www.veluwehighlands.nl.

http://www.cinemec.nl