Gemeente Nijmegen

Kruisingen St. Annastraat op de schop

17/07/2009

Op 15 augustus wordt gestart met de reconstructie van twee kruisingen op de St. Annastraat. Het gaat om de kruising Stijn Buysstraat - Fransestraat en de kruising met de Archipelstraat. Tijdens de werkzaamheden zal er verkeershinder optreden op de St. Annastraat tussen de Groesbeekseweg en de Archipelstraat. De werkzaamheden duren ongeveer twee weken.

De kruising Stijn Buysstraat - Fransestraat is nu onoverzichtelijk. De aansluitingen met de Stijn Buysstraat en met de Fransestraat worden daarom versmald. Ook worden nieuwe wegmarkeringen aangebracht. De verkeerslichten bij de twee oversteekplaatsen voor voetgangers over de St. Annastraat worden gehandhaafd, maar de andere verkeerslichten op dit kruispunt verdwijnen.

Op de kruising met de Archipelstraat worden de verkeerslichten vervangen door exemplaren die direct reageren op het verkeersaanbod. Bovendien kunnen deze verkeerslichten op afstand aangestuurd worden. Dit geldt ook al voor de andere verkeersregelinstallaties op de St. Annastraat. Door het vervangen van deze VRI's zal de doorstroming van het verkeer op de St. Annastraat verbeteren. Bovendien kan de Nijmeegse verkeersmanagementcentrale voortaan met een druk op de knop regelen dat bij extreme drukte op de St. Annastraat alle verkeerslichten op deze straat langer op groen blijven staan.

De twee bushaltes op de kruising met de Archipelstraat die niet meer in gebruik zijn, worden weggehaald. De halte bij de Dr. Jan Berendsstraat wordt een rechtsafstrook. Bij de halte Archipelstraat zal de ventweg worden verlengd.

Tussen 15 augustus en begin september zullen op de St. Annastraat de aansluitingen met de Fransestraat en de Archipelstraat afgesloten zijn. De aansluiting met de Stijn Buysstraat is afgesloten van 15 augustus tot 14 september.

Op de St. Annastraat zal tussen 15 en 23 augustus de rijbaan staduitwaarts tot aan de Archipelstraat afgesloten worden. Het verkeer wordt omgeleid via de Groesbeekseweg. Vanaf maandag 24 augustus is de St. Annastraat weer volledig bereikbaar.