Landschap Noord-Holland

Persbericht

Heiloo, 4 augustus 2009

Gezinsexcursie: vijfhonderd lepelaars zien op Balgzand Wandelexcursie langs vogelparadijs

Kent u ze? Vrij grote, statige witte vogels met zwarte poten en een zwarte snavel in de vorm van een lepel. Het voelt als een echte ontdekking als u er voor het eerst zelf een ziet. Deze leuke excursie is uitermate geschikt voor gezinnen en natuurlijk voor alle andere natuurliefhebbers.

Wij nemen u op zaterdag 15 augustus van 12.00 tot 14.30 uur mee naar het Kooihoekschor, dat is een uitzichtpunt in Den Helder. Het ligt op een bizarre plek; namelijk tussen de industrie en de marine. Maar, hier gaat een wereld voor u open. Extreem grote groepen van wel 10.000 vogels of meer, zijn hier geen uitzondering. Bovendien heeft elke soort heeft er zijn eigen plek. In deze tijd begint de vogeltrek. Het is dus een komen en gaan van speciale vogelsoorten. Bijzonder en onvergetelijk. Neem als u heeft, een verrekijker mee. Er is een beperkt aantal verrekijkers bij ons beschikbaar.

Het vertrekpunt is Natuurinformatiecentrum't Kuitje, Oostoeverweg 80 in Den Helder. Dit is vlak voor de ingang van de Marine, op industrieterrein Oostoever. Aanmelden is zeer gewenst en kan bij de InformatieWinkel van Landschap Noord-Holland, tel. 088-006 44 55. De kosten bedragen ¤ 5,50, Beschermers betalen ¤ 3,50 en kinderen tot 12 jaar ¤ 2,50. Terplekke aansluiten kan ook.


Noot voor redacties


Landschap Noord-Holland