Landschap Noord-Holland

Persbericht

Heiloo, 4 augustus 2009

Gratis vogelkijkdag Waterberging Twisk
Spot zelf bijzondere vogels door onze telescopen!

Landschap Noord-Holland organiseert in samenwerking met KNNV Hoorn een vogelkijkdag op zaterdag 15 augustus van 10.00 tot 15.00 uur. Het is een goede gelegenheid om een kijkje in de natuur dichtbij te nemen. Er staan specialisten klaar met telescopen en verrekijkers die u wijzen op bijzondere vogelsoorten. Er zijn geen kosten aan deelname verbonden en aanmelden is niet nodig.

De open dag is bij Waterberging Twisk. Doordat dit een zeer drassig natuurgebied is, trekt het vogels enorm aan. De vogeltrek is begonnen, en op reis van het hoge noorden naar het zonnige zuiden hebben ze onderweg plekken om uit te rusten en bij te tanken. Tussen grote groepen grauwe gans, wilde eend en kievit gaan we op zoek naar minder alledaagse soorten als zomertaling, kemphaan, oeverloper en gele kwikstaart. Grote aantallen vogels trekken ook verschillende roofvogelsoorten aan. We gaan de lucht afzoeken naar een cirkelende buizerd, bruine kiekendief, sperwer en torenvalk. Helpt u mee zoeken?

Route
U rijdt u vanaf Lambertschaag in oostelijke richting over de N239 en direct na de waterberging rechtsaf de Noorderweg in. Na enkele honderden meters vindt u aan uw rechterhand het fietspad met parkeerplaats. Parkeer hier uw auto en volg het fietspad tot aan onze kleurrijke caravan. Eventueel kunt u ook parkeren aan het einde van de doodlopende weg direct na de grasdrogerij van Lambertschaag. We treffen u graag bij het infobord op het fietspad aan de zuidkant van het terrein.

Noot voor redacties