Politie Drenthe

Zaterdag

Provincie Drenthe, 15-08-2009

Politie houdt jongen aan voor diefstal

HOOGEVEEN De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een 15-jarige jongen uit Hoogeveen aangehouden op de Kortewijkstraat. Hij wordt verdacht van het stelen van een fiets. Agenten zagen de jongen lopen met een afgesloten fiets in de hand. De jongen werd hierop aangesproken en verklaarde tegenover de agenten dat hij de fiets had gevonden. De jongen werd vervolgens aangehouden voor fietsdiefstal. Hij werd overgebracht naar het politiebureau en werd ingesloten. De moeder van de jongen werd in kennis gesteld. (2009033467)

Aanhoudingen voor rijden onder invloed

HOOGEVEEN Vrijdagnacht heeft de politie een 42-jarige automobilist uit Zuidwolde aangehouden op de Middenveldweg voor het rijden onder invloed van alcohol. De man had een stopteken gekregen voor een controle. De man moest een blaastest ondergaan en bleek teveel te hebben gedronken. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Via een ademanalyse scoorde de man 470 ug/l. Tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van 4 uur.

ASSEN Vrijdagavond heeft de politie een 18-jarige bestuurder van een bromscooter uit Assen op de Podzolhamel aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. De man moest een blaastest ondergaan en deze gaf aan dat de man had gedronken. Op het politiebureau scoorde de man via een ademanalyse 120 ug/l. De man kreeg een rijverbod van 1 uur opgelegd. (2009033459)

Boete voor het niet dragen van de autogordel

NIEUW DORDRECHT De politie heeft vrijdagavond een bekeuring uitgeschreven aan een 29-jarige automobilist uit Emmen voor het niet dragen van de verplichte autogordel. De man moest ook een blaastest ondergaan, hij bleek te hebben gedronken. Na zijn aanhouding werd hij overgebracht naar het politiebureau. De ademanalyse wees uit dat de man niet teveel had gedronken. Hij mocht het politiebureau verlaten met een bon voor het niet dragen van de verplichte autogordel. (2009033443)

Politie neemt vervalst ondergoed in beslag

EMMEN De politie heeft vrijdagmiddag vervalst ondergoed in beslaggenomen bij een kraam op de Derksstraat. De politie had een melding gekregen dat vervalst ondergoed werd verkocht door een 46-jarige man uit Almelo. Ter plekke bleek dat de man inderdaad vervalst merkondergoed verkocht. De politie nam 500 verpakkingen in beslag. In elk pakje zaten twee onderbroeken. Tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt. (2009033310)

Wildplasser aangehouden en beboet

BEILEN De politie heeft vrijdagnacht een 18-jarige man uit Wijster aangehouden en beboet voor wildplassen en het opgeven van een valse identiteit. De agenten zagen dat de man stond te plassen op een tuinpad aan de Ventweg Noord. De man werd hierop aangesproken en kreeg daarvoor een bekeuring. Na controle bleek dat de man een valse identiteit had opgegeven. De man werd vervolgens aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De man kreeg ook nog een bekeuring voor het opgeven van een valse identiteit. (2009033469)

Politie zoekt getuigen aanrijding tussen bromfiets en auto

ASSEN De politie is op zoek naar getuigen van een aanrijding tussen een personenauto en een bromfiets die vrijdagavond op de kruising tussen de Jan Fabriciusstraat en de Nijlandstraat heeft plaatsgevonden. Een 14-jarig meisje uit Assen reed rond 23.30 uur op een bromfiets over de Nijlandstraat in de richting van de Jan Fabriciusstraat. Achterop de bromfiets zat een 15-jarig meisje uit Assen. Een 20-jarige automobiliste uit Assen reed in een personenauto over de Jan Fabriciusstraat en kwam uit de richting van Het Kanaal. Bij de kruising tussen de Nijlandstraat en de Jan Fabriciusstraat verleende de bromfietsbestuurster geen voorrang aan de 20-jarige automobiliste. Een aanrijding was het gevolg. Zowel de bromfiets bestuurster als haar bijrijdster raakten gewond en werden per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Assen en Groningen. De automobiliste raakte niet gewond. De politie verricht onderzoek naar dit ongeval en is op zoek naar getuigen. Mensen die iets gezien hebben, kunnen contact leggen met de politie via 0900 8844. (2009033471)

Politie controleert op sluiproute N371

ASSEN Binnenkort wordt de N371 tussen de Norgervaartsbrug en Smilde gedeeltelijk afgesloten. De Provincie Drenthe gaat delen van deze weg reconstrueren. Als gevolg hiervan zal het doorgaande verkeer worden gestremd. Er zullen verschillende omleidingroutes worden aangeduid. De politie heeft daarop besloten de komende tijd het verkeer op deze weg meer te controleren op snelheidsovertredingen. De verwachting is dat lokaal bekend verkeer veelvuldig gebruik zal maken van de Kanaalweg als sluiproute. Deze weg loopt parallel aan het gedeelte N371 waar de werkzaamheden zullen zijn. De Kanaalweg is een relatief smalle weg waar een maximum toegestane snelheid van 50 km/u geldt. Indien de verkeersdrukte toeneemt op deze weg zal de subjectieve verkeersonveiligheid toenemen. De werkzaamheden op de N371 zullen nog tot eind november duren.

Afvallende lading oorzaak verkeersongeval

EMMEN Vrijdagochtend heeft afvallende lading van een vrachtauto een verkeersongeval veroorzaakt op de N391 ter hoogte van Emmen. Een 33-jarige vrachtwagenchauffeur uit Emmen reed over de N391 in de richting van Emmen. Op een gegeven ogenblik verloor de vrachtauto een paar platen aluminium. Een van de platen raakte de auto van 51-jarige man uit Ter Apel. De automobilist verloor de macht over het stuur en belandde op de kop in een sloot. De man raakte niet gewond. De vrachtautochauffeur had niets gemerkt van het ongeval. De man werd op de Rondweg door een passant aangesproken over het gebeuren en hij meldde zich even later bij het ongeval. Tegen de vrachtautochauffeur werd proces-verbaal opgemaakt voor de afvallende lading. (2009033322)

Jongen aangehouden voor baldadigheid

RODEN De politie heeft vrijdagnacht een 16-jarige jongeman uit Roden aangehouden op de Nieuweweg voor baldadigheid. De politie had een melding gekregen dat jongeren verkeersborden voor wegwerkzaamheden op de Nieuweweg plaatsten. Ter plekke bleek dit inderdaad het geval. De daders liepen even verderop en gingen er vandoor. De 16-jarige jongeman deed dit niet en werd aangehouden. Hij werd overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. Tegen de jongen werd proces-verbaal opgemaakt voor baldadigheid. Hij mocht vervolgens het politiebureau verlaten. (2009033490)

Jongens krijgen bekeuring voor baldadigheid

ASSEN De politie heeft vrijdagavond twee jongens uit Assen (14 en 15 jaar) bekeurd voor baldadigheid. Het tweetal had eieren tegen een woning aan de Tarwehullen gegooid. Op basis van getuigenverklaringen kon de politie het tweetal achterhalen. Het tweetal zal de schade aan de eigenaar vergoeden. Ze kregen allebei een bekeuring voor baldadigheid en ze moeten zich binnenkort melden bij Bureau Halt.

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met tel. 0592 - 45 1280. De voorlichter is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar tot 16.00 uur en op zaterdag en zondag tot 13.00 uur.