Politie Zeeland


---


W-2711-2009 Diefstal uit woning, Domburg
In de nacht van vrijdag op zaterdag werd ingebroken in een woning in de Schuitvlotstraat in Domburg.
Er werden diverse kasten doorzocht en uit de woning werd een portemonnee met daarin persoonlijke papieren en meer dan honderd euro gestolen. De portemonnee en de papieren werden later teruggevonden, het geld was verdwenen.

W-2712-2009 Brand bouwkeet, Middelburg
Vrijdag rond 23.45 uur ontstond brand aan de banden van een bouwkeet op de Veerseweg in Middelburg.
Omdat de bouwkeet van metaal was, kon de brand zich niet uitbreiden. Er is geen schadebedrag bekend.

Z-2713-2009 Openbare dronkenschap, Groede
Zaterdag om 01.10 uur werd op de Nieuwvlietseweg in Groede een 31-jarige man uit Terneuzen aangehouden.
De man had zijn auto geparkeerd op de oprit van een woning, waardoor de doorgang versperd was, en hij lag op de achterbank te slapen. De politie maakte de man wakker en nam een blaastest af. Het bleek dat de man veel teveel had gedronken en hij kreeg een rijverbod van 12 uur. Toen de man te horen kreeg dat hij niet in zijn auto mocht overnachten, sloeg hij beledigende taal uit tegen een van de agenten. Daarop werd de man aangehouden en hij kreeg twee bekeuringen: één voor openbare dronkenschap en één voor het beledigen van de agent.

Z-2714-2009 Pogingen woninginbraak, Eede
In de nacht van donderdag op vrijdag werd bij twee woningen in de Brieversstraat in Eede gepoogd in te breken.
Bij de ene woning raakte een slot beschadigd, bij de andere woning was een deur geopend. Hier ontstond geen schade. Bij beide woningen bleef het bij een poging.

Z-2715-2009 Aanrijding in Hoek
Op de kruising Middenweg / Spanjaardsweg in Hoek ontstond vrijdag om 16.00 uur een aanrijding.
Een 16-jarig meisje uit de gemeente Terneuzen reed op haar bromfiets over de Spanjaardsweg. Op de kruising met de Middenweg stak zij over en verleende geen voorrang aan een 42-jarige automobilist uit Breskens die over de Middenweg in de richting van Biervliet reed. Bij de aanrijding liep het meisje vermoedelijk een gebroken pols en schaafwonden aan armen en benen op. Beide voertuigen raakten beschadigd.

Z-2716-2009 Aanhouding 13-jarige jongen in Breskens
Op de Promenade in Breskens werd vrijdag omstreeks 20.00 uur een 13-jarige jongen Breskens aangehouden.
Agenten zagen hem, zonder helm, op een bromfiets met hoge snelheid de Promenade oprijden. Toen de jongen de politie zag ging hij er vandoor. Onderaan de Promenade stopte hij, sprong van de bromfiets af en rende weg. Bij zijn aanhouding, even later, verklaarde hij dat hij de brommer in de omgeving van de veerboot had gevonden en ermee was weggereden. De jongen is aangehouden ter zaken diefstal / heling en heeft afstand van de brommer gedaan. Hij is, na het afleggen van een verklaring, later op de avond met twee bekeuringen op zak (voor het rijden zonder helm en omdat hij nog geen 16 is) weer in vrijheid gesteld.





Politie Zeeland