Politie Twente

Persberichten Politie Twente 15 augustus 2009

Team Grootschalig Opsporing onderzoekt misdrijf Hengelo

Onderzoek aan het lichaam van de overleden man moet doodsoorzaak vaststellen.

Politie Twente heeft een Team Grootschalige Opsporing van 15 medewerkers geformeerd om de toedracht van het misdrijf te achterhalen. Gisteravond, vrijdag 14 augustus omstreeks 17.45 uur, werd het levenloze lichaam van een 63-jarige bewoner van een woning aan de Oldenzaalsestraat in Hengelo aangetroffen. Sectie wordt zo spoedig mogelijk verricht op het lichaam om de exacte doodsoorzaak te kunnen vaststellen. Vandaag, zaterdag 15 augustus 2009, wordt het gestarte buurtonderzoek voortgezet. Net als het technisch onderzoek door de forensische rechercheurs in de woning. Tevens is de wijkagent vandaag in de wijk aanwezig als direct aanspreekpunt voor overige (verontruste) burgers.

De andere bewoners van de woning aan de Oldenzaalsestraat, waar de 63-jarige man is aangetroffen, verblijven tijdelijk elders. Hen is slachtofferhulp aangeboden. Bij de wijkagent zijn meldingen over bewoners van de woning bekend. Deze meldingen bestaan voornamelijk uit overlast door/dankzij alcoholgebruik.

Over de man, die gisteravond werd aangehouden en in verzekering is gesteld, worden geen nadere mededelingen verstrekt. Hij is opgesloten en wordt gehoord.

Het Team Grootschalige Opsporing (TGO) van Politie Twente vraagt eventuele getuigen contact op te nemen. Dit kan via telefoonnummer 0900-8844 of anoniem op het nummer van Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000. Tevens is het mogelijk anoniem contact op te nemen met de Criminele inlichtingen Eenheid (CIE) van Politie Twente door naar deze afdeling te vragen na het bellen van 0900-8844.

Reeds eerder verzonden persbericht:

Dode man in woning aangetroffen

Hengelo

Op vrijdag 14 augustus omstreeks 17.45 uur is in een woning aan de Oldenzaalsestraat in Hengelo het levenloze lichaam van een 63-jarige bewoner van dit pand aangetroffen.

Omstreeks 17.45 uur reed een ambulance over de Oldenzaalsestraat in Hengelo en zag een man voor een woning zitten, die niet aanspreekbaar was. De ambulancebroeders ontfermden zich over deze man en troffen in het pand, waarvoor de man zich bevond het levenloze lichaam van een 63-jarige bewoner aan. De man die voor het pand zat is onderzocht door de ambulancebroeders en overgebracht naar het politiebureau en vervolgens aangehouden. Hij zal worden verhoord en in verzekering worden gesteld. De politie Twente gaat uit van een misdrijf en heeft een rechercheonderzoek gestart. De recherche zal zowel in als in de nabijheid van de woning sporenonderzoek doen en zal getuigen horen. Als er getuigen zijn, die informatie hebben voor de politie dat van belang kan zijn voor het onderzoek dan worden zij verzocht contact op te nemen met de politie Twente via tel. 0900-8844 of via het anonieme nummer van Meld Misdaad Anoniem tel. 0800-7000.