Politie Gelderland-Zuid

Vijf maal rijden onder invloed

Culemborg, Nijmegen, Opheusden, Zaltbommel, 15-08-2009 o Vrijdagavond en nacht zijn op verschillende locaties in de regio vijf personen aangehouden en bekeurd voor het rijden onder invloed. In Culemborg en Nijmegen kwamen een 21-jarige en een 35-jarige er minder goed van af. Zij moesten hun rijbewijs inleveren.

In Culemborg blies rond 03.30 uur een 21-jarige man uit Culemborg bij de blaastest op straat een F. Hiervoor werd hij aangehouden wegens rijden onder invloed. Bij de ademanalyse op het bureau blies de hij 380 ug/l. De man was een beginnend bestuurder en daarvoor geldt een wettelijk maximum van 88 ug/l. Het rijbewijs van de man is ingevorderd.

Nijmegen

Bij een controle in Nijmegen blies een 35-jarige man uit Calcinate (Italië) 660 ug/l, drie keer het toegestane wettelijk maximum. Hierop werd het rijbewijs van de man ingevorderd. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Opheusden

In Opheusden zagen agenten omstreeks 00.45 uur een man rijden op de Tielsestraat. Hij reed met 20 km/h over de weg. Gezien zijn rijstijl lieten ze hem stoppen en blazen. De 62-jarige man uit Kesteren blies bij de blaastest F. Hierop hielden de agenten hem aan. Op het bureau blies de man 415 ug\l. De man werd later die nacht met een rijverbod van 3 uren en een proces-verbaal heengezonden.

Zaltbommel

Bij een controle op de Steenweg blies een 64-jarige man uit Zaltbommel bij de blaastest op straat een A. Hiervoor werd hij aangehouden wegens rijden onder invloed. Bij de ademanalyse op het bureau blies de man 530 ug/l, waar wettelijk 220 ug/l is toegestaan. Hij heeft hiervoor een proces-verbaal gekregen en een rijverbod van vijf uur.

Rond 04.15 uur reed een 25-jarige man uit Veen met hoge snelheid over de Kloosterwiel. Dit werd opgemerkt door agenten, die hem daarop lieten stoppen. De agenten hadden het vermoeden dat de man gedronken had en lieten hem blazen. Hierop hebben zij de man aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed. Op het bureau blies de man 495 ug/l, ruim twee keer het wettelijk toegestane maximum. De 25-jarige man kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van 5 uren.

(15)

Laatst gewijzigd 15-08-2009 11:30 | © Regio Gelderland-Zuid |