Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

Oosterhout , 15-08-2009

TILBURG: Vannacht heeft een grote brand gewoed in een vrijstaande woning aan het Loonse Spinderspad . Het betrof een uitslaande brand op de bovenverdieping. De brandweer kwam met veel materieel ter plaatse om de brand te blussen. Een sleutelhouder meldde de agenten dat de bewoners afwezig waren. De politie was gealarmeerd omdat het alarm van de woning afging. De politie heeft diverse sporen
aangetroffen die duiden op brandstichting. Het pand is onder bewaking gesteld totdat de technische recherche een sporenonderzoek heeft kunnen instellen.

Rustige uitgaansavond in Tilburg

TILBURG: de agenten belast met het horecatoezicht in het Tilburgse uitgaanscentrum hebben een rustige dienst beleefd. Er werden slechts vier verdachten aangehouden. Tevens werden vier wildplassers op de bon geslingerd.

Via het cameratoezicht werd gezien dat twee mannen, naar later bleek Tilburgers van 18 en 22 jaar een fiets wegnamen in de stalling bij het Station. Zij werden door agenten aangetroffen met de fiets op de Noordhoekring. De mannen bleken een zogenaamde loper gebruikt te hebben om het slot van de fiets te openen. De 22-jarige verdachte verklaarde boos te zijn geweest omdat eerder op de dag zijn eigen fiets was gestolen bij het station in Oisterwijk. De fiets is al terug gegeven aan de rechtmatige eigenaar een 22-jarige Tilburger.

Verder werd een 25-jarige Tilburger aangehouden voor rijden onder invloed. De automobilist trok de aandacht van omstanders omdat hij zat te drinken in zijn auto. Hij blies 100 ugl, maar dat is voor een beginnend bestuurder (korter dan vijf jaar een rijbewijs) al teveel. Een 36-jarige Tilburger die bij de ingang van het Stadskantoor op het Stadhuisplein onder een deken lag is aangehouden omdat hij nog een vonnis van 18 dagen had openstaan. Voor hem is de komende 18 dagen de huisvesting dus geregeld.

Politie Tilburg West houdt verkeerscontroles

TILBURG: De politie van het team Tilburg West heeft vrijdagmiddag op achtereenvolgens de Campenhoefdreef en Bijsterveldenlaan een
verkeerscontrole gehouden. Hierbij werden veertig bekeuringen
uitgedeeld.

De resultaten
25 x het niet dragen van de gordel, 11 x snelheid, 1 x niet tonen rijbewijs


1 x niet dragen helm, 1 x rijden zonder verzekering

Tilburger moet na serie verkeersovertredingen rijbewijs inleveren.

TILBURG: Een 36-jarige Tilburger heeft vannacht zijn rijbewijs na een achtervolging moeten inleveren. In de auto van de verdachte bleek ook zijn zesjarig dochtertje te zitten die geen gordel om had. De verdachte verklaarde in een reflex gehandeld te hebben.

Agenten wilden vannacht omstreeks 02.25 uur een auto controleren die stilstond bij een tankstation aan de Ringbaan Zuid. De automobilist reed echter van de parkeerplaats weg op het moment dat hij de politiewagen aan zag komen. Hij keerde zijn auto en reed tegen de richting in met gedoofde lichten weg. Hierop werd de achtervolging ingezet. De automobilist kon uiteindelijk ter hoogte van de
Broekhovenseweg worden klem gereden. Hij had tijdens de achtervolging ook nog te hard gereden en geen richting aangegeven. Bovendien bleek zijn dochtertje van 6 achterin te zitten zonder dat zij een gordel om had. De verdachte verklaarde dat hij op de parkeerplaats wat aan het bellen en roken was. Hij zag een politieauto aan komen en dacht: "Ik ben hier eens weg". Hij gaf gas en reed weg. De automobilist had wel wat alcohol gedronken maar bleef ruim onder de limiet. Hij gaf de overtredingen toe en verklaarde uit een reflex gehandeld te hebben. Hij gaf toe dat zijn gedrag gevaar voor zijn dochter had opgeleverd.

Dronken bestuurder rijdt met auto de sloot in

TILBURG: Een 34-jarige Tilburger is vannacht omstreeks 02.30 uur op de Rugdijk met zijn auto de sloot ingereden. Aan de hand van de sporen bleek dat hij eerst in de rechterberm was gekomen met zijn auto, daardoor was hij kennelijk de macht over het stuur kwijt geraakt. Hij bleek onder invloed van alcohol te zijn. Hij blies 590 ugl en moest zijn rijbewijs inleveren. Ook heeft hij een rijverbod van zes uren gehad. Hij had naar eigen zeggen vier Triple biertjes gedronken.

Politie op zoek naar aanrander jong meisje

TILBURG: De politie is op zoek naar een onbekende man die vrijdagavond omstreeks 19.35 uur in de omgeving van de Maasbommelstraat een vijfjarig meisje onzedelijk zou hebben betast. De politie verstuurde direct aan de buurtbewoners een SMS-Alert bericht: Kinderlokker, Tbg Maasbommelstr: Man ruim 50 jaar, grijs / wit haar, gebruinde huid, grijs T-shirt, fletse spijkerbroek, bruine riem, fiets met tassen, bel 0900-8844. Er is een onderzoek in de omgeving ingesteld. Er kwamen naar aanleiding van het SMS-Alert bericht vier tips binnen. Het onderzoek heeft nog niet geleid tot aanhoudingen.

Auteur
Willem van Hooijdonk

Laatst gewijzigd 15-08-2009 12:32 | © Regio Midden en West Brabant |