Gemeente Brummen


Provincie steunt Centrumplan Eerbeek met subsidie

(Oorspronkelijke publicatie datum: 15-08-2009)

De Provincie Gelderland is erg enthousiast over de structuurvisie Centrumplan Eerbeek en heeft aangegeven te willen participeren in het project. Gedeputeerde Staten van de Provincie Gelderland besloten daarom om uit het Investeringsbudget Stedelijke Vernieuwing (ISV) een subsidie van 1,5 miljoen euro toe te kennen aan het project Centrumplan Eerbeek. De provincie geeft daarmee aan dat het project bijdraagt aan de verbetering van de leef- en woonkwaliteit van het centrum van Eerbeek en dat het voldoet aan de voorwaarden om in aanmerking te komen voor ISV-subsidie.

Besluitvorming
De structuurvisie Centrumplan Eerbeek is in concept gereed. Op 3 september vindt een opiniërende raadsvergadering plaats om 20.00 uur in zaal Spoorzicht in Eerbeek. Voorafgaand aan deze vergadering vindt een presentatie van het plan plaats. Deze begint om 18.30 uur (eveneens in zaal Spoorzicht).

Samenwerkingsovereenkomst in maak
De gemeente Brummen ontwikkelt samen met Bouwfonds, Roosdom Tijhuis en de Woningstichting Eerbeek een masterplan voor het centrum van Eerbeek. De vier projectpartners zijn op dit moment in de laatste fase van de onderhandelingen om te komen tot een samenwerkingsovereenkomst. In deze overeenkomst staan de afspraken over fasering van het project, welke partij waar verantwoordelijk voor is en de verdeling van kosten en risico's. De gemeente verwacht dat deze samenwerkingsovereenkomst in het najaar van 2009 gereed is.

Meer informatie over dit project vindt u op de speciale projectpagina.