TROS

Afdeling Communicatie
Hilversum, 13-08-2009

Radio
TROS MUZIEKCAFÉ
Uitzending zaterdag 15 augustus
Radio 2 - 16.00 uur

DAMARU TE GAST TROS MUZIEKCAFÉ

Op zaterdag 15 augustus ontvangt gastpresentator Ron Stoeltie in TROS MUZIEKCAFÉ:

De Surinaamse reggaeartiest Damaru is hot in zijn geboorteland en scoort dit jaar in Nederland, samen met Jan Smit, dé zomerhit van 2009 met 'Mi Rowsu' (Tuintje in mijn hart). In Suriname stond hij al in het voorprogramma van Ziggi en ook dook hij de studio in met leden van The Partysquad.

De als Koen Schouten geboren rapper Diggy Dex is al jaren bezig als soloartiest en rapper in rapcrew 'De Amersfoortse Coöperatie'. Hij voegt het refrein van een liedje van de Vlaamse zangeres Eva de Roovere toe aan zijn rapnummer en de single 'Slaap lekker' (Fantastig toch) komt op nummer 1 in de Mega Top 50. Deze week zijn zowel de rapper als de zangeres te gast.

Niet alleen de titel van het debuutalbum van Roosbeef 'Ze willen wel je hond aaien, maar niet met je praten' is bijzonder, ook de muziek van Roos Rebergen laat zich niet in een hokje stoppen. Is het kleinkunst? Is het pop? Een ding is zeker: ze heeft haar poëtische liedjes overal gespeeld: van clubs tot festivals en van culturele en literaire evenementen tot in mooie voorprogramma's, bijvoorbeeld van Jarvis Cocker.

Vocalist Herman van Doorn en gitarist Herman Onnen ontmoetten elkaar begin 2003 in Frankrijk. Tussen de rotspartijen aan de oever van de Allier ontstaat het idee om het oeuvre van de in de jaren zeventig populaire Franse chansonzanger Michel Fugain te vertalen naar het geluid van vandaag. Hermanherman maakt jazzy arrangementen en opzwepende ritmes.

TROS MUZIEKCAFÉ komt iedere zaterdag live vanuit Studiocafé De Plantage. U kunt de uitzending gratis bijwonen. De uitzending is van 16.00 tot 18.00 uur op Radio 2. Het adres is Plantage Kerklaan 36 in Amsterdam.

Voor meer informatie: www.muziekcafe.nl


Noot voor redacties