Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

Breda, 15-08-2009

Hongaren saboteren pinautomaat

BREDA: Een alerte getuige heeft de politie op het spoor gezet van twee Hongaren (43 en 47) die vanmorgen op de Oude Vest listige truc met een geldautomaat hadden uitgehaald. De getuige zag twee mannen zich verdacht ophouden bij een geldautomaat en dacht direct aan het fenomeen 'skimming '. De mannen hadden zo bleek tijdens een onderzoek aan het apparaat kennelijk met een aluminiumstrip het uitgiftevak voor de bankbiljetten dicht gemaakt. Hierdoor zou iemand die geld pint wellicht de indruk hebben dat de automaat niet goed werkt en de bankbiljetten achterlaten. De auto van beide fraudeurs is ook
aangetroffen. Een van de verdachten had in elke schoen een soort gelijke aluminiumstrip verstopt als die in de pinautomaat was
aangetroffen. Hij verklaarde dat het zijn steunzolen waren. Beide mannen zijn in verzekering gesteld.

Zeer rustige avond voor horecadienst

BREDA: de agenten belast met het horecatoezicht in het uitgaanscentrum van Breda hebben een rustige dienst gehad. Ze beschrijven de sfeer in hun rapportage als gemoedelijk bij een matige drukte. Er werden wel zes wildplassers op de bon geslingerd. Ook voor het foutief parkeren werden 16 bonnen uitgedeeld. Twee parkeerovertreders stonden op een plaats bestemd voor invaliden.

Vier dronken bestuurders aangehouden, drie keer rijbewijs inleveren

BREDA: De politie heeft vannacht op de Nassaustraat een 39-jarige Bredanaar aangehouden voor rijden invloed. De automobilist bleek korter dan vijf jaar over een rijbewijs te beschikken en valt daarom onder de categorie beginnend bestuurder. Hij blies 430 ugl en moest zijn rijbewijs inleveren.

Een 25-jarige Tilburger werd omstreeks 05.45 uur op de Emerparklaan aangehouden. Ook deze automobilist had teveel gedronken. Hij blies 350 ugl.

Een 37-jarige Oosterhouter reed vrijdagavond omstreeks 23.15 uur met zijn bestelauto in een flauwe bocht op de St. Ignatiusstraat tegen een boom. Hij blies 675 ugl en moest ook zijn rijbewijs inleveren.

ETTEN-LEUR: Een 25-jarige bestelauto bestuurder uit Etten-Leur liep vannacht omstreeks 02.15 uur op het Hazeleger tegen de lamp. Hij werkte niet voldoende mee aan de blaasproef om een geslaagde meting te krijgen, door steeds te kort in het apparaat te blazen. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Politie onderzoekt inbraak in winkel

ETTEN-LEUR: Vannacht is omstreeks 00.10 uur ingebroken in een
elektronicazaak op het Winkelcentrum. De politie ging na een
alarmmelding ter plaatse. De daders hebben kennelijk het rolluik naar boven kunnen schuiven. Vervolgens hebben ze de voordeur opengemaakt. Deze was kennelijk vooraf bewerkt zodat men deze makkelijk kon open maken. Uit de winkel zijn een kluis en een nog onbekend aantal LCD TV's gestolen.

Auteur

Willem van Hooijdonk