Politie Zaanstreek-waterland


Straatroof Purmerdijk

Purmerend o Een 21-jarige man uit Purmerend is zaterdagnacht 15 augustus op de Purmerdijk beroofd. Hij reed omstreeks 02.30 uur op zijn fiets en werd ingehaald door twee negroïde mannen die hij kort daarvoor gepasseerd had. Hij werd van zijn fiets getrokken en moest onder dwang voor de rovers pinnen bij een geldautomaat. Op het Gildeplein is dat geprobeerd bij twee automaten. Omdat dat niet lukte moest de Purmerender zijn portemonnee afgeven. Daaruit werd zijn geld weggenomen.

Beide verdachten zijn hebben een negroïde, donker uiterlijk en zijn ongeveer 20 à 21 jaar oud en droegen donkere kleding. Een van de verdachten was ongeveer 1.90 lang, had een tatoeage op zijn arm en had een aantal 'lijntjes' in zijn wenkbrauw geschoren. De tweede verdachte was langer, ongeveer 2.00 meter. Tijdens de beroving droeg een van de verdachten een bivakmuts en de tweede een rode shawl.

Tijdens het onderzoek in de omgeving zagen agenten een auto op de Gorslaan rijden. De bestuurder en passagier voldeden aan het signalement. De bestuurder probeerde te vluchten maar kon op de Kreekstraat worden aangehouden. De tweede verdachte wist te ontkomen.

De politie is ook in deze zaak op zoek naar getuigen. De politie is met name op zoek naar een blanke man die voorbij fietste toen bij de Fortisbank werd geprobeerd te pinnen. Ook andere getuigen worden verzocht zich in verbinding te stellen met de politie via telefoonnummer 0900-8844. Als u anoniem wilt blijven kunt u bellen met 0800-7000.