Politie Midden- en West Brabant
Politieberichten district Bergen op Zoom

Bergen op Zoom, 15-08-2009

Dronken Pool moet rijbewijs inleveren

ROOSENDAAL: Een 22-jarige Poolse man is vannacht omstreeks 01.00 uur op de Hoogstraat betrapt op het rijden onder invloed. De automobilist blies 545 ugl. De verdachte was met zijn auto aan de kant gezet omdat hij slingerde en tegen het verkeer in reed. Hij had naar eigen zeggen twee biertjes en vijf glazen wodka gedronken.

Veelpleger betrapt in warenhuis

BERGEN OP ZOOM: Vrijdagavond is een 50-jarige Bredanaar in een warenhuis aan de Stationsstraat betrapt op winkeldiefstal. De
veelpleger probeerde zonder te betalen drie dekbedovertrekken met een winkelwaarde van in totaal 320 euro mee te nemen. Hij had een
geprepareerde tas bij zich. Aan het bureau bleek dat de Bredanaar als veelpleger geregistreerd staat. Ook werd hij nog voor een andere winkeldiefstal in Waalwijk gezocht werd. Hij is conform de afspraken met het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld.

Arrestatie na openlijke geweldpleging

ROOSENDAAL: De politie heeft vrijdagavond omstreeks 19.35 uur op de Wouwseweg een 20-jarige Roosendaler aangehouden die betrokken zou zijn geweest bij een openlijke geweldpleging op de Gerard Ter Borchstraat.

Een 26-jarige Schiedammer verklaarde tegenover de politie dat hij vrijdagavond belaagd was door een grote groep jongeren. Het was dezelfde groep die hem een avond eerder ook al had lastig gevallen. Toen had hij ruzie gekregen met een van de jongens over het feit dat zijn autoradio kennelijk te hard zou staan. Hij werd toen door meerdere jongeren geslagen, ook trapten ze tegen zijn auto aan. Met dezelfde groep ontstond vrijdagavond weer een confrontatie met deze aangever. De aangever kreeg, zo vertelt hij, wederom enkele klappen, de auto raakte zwaar beschadigd omdat de jongeren daar flink tegen aan trapten. Het slachtoffer had om zichzelf te verdedigen ook enkele klappen uitgedeeld. De dader reden in drie verschillende auto's weg. Een van die auto's werd op basis van het verstrekte signalement aangetroffen op de Wouwseweg. De bestuurder werd als verdachte aangehouden. Hij is in verzekering gesteld. De politie is nog op zoek naar de mededaders.

Horlogedief aangehouden in Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM: De politie heeft vrijdagmiddag op de Ravelstraat een 35-jarige man uit Halsteren op heterdaad aangehouden voor de diefstal van twee horloges. De horloges waren gestolen uit een soort draaimolen van een winkel aan de Zuivelstraat. De politie stelde een onderzoek in de omgeving in. Op de Ravelstraat zagen zij een hen bekend persoon lopen. Hij bleek de horloges om te hebben. Hij had om zijn rechterpols een goudkleurig en om zijn linkerpols een zilverkleurig horloge. Hij vertelde de agenten dat hij ze net voor vijf euro gekocht had van een hem onbekend persoon. Hij voldeed echter aan het signalement dat de politie van een getuige had opgenomen. De verdachte is in verzekering gesteld.

Auteur
Willem van Hooijdonk