Ingezonden persbericht


DeGraaf Grand Prix Team kwalificeert zich op vierde en zesde startrij in Brno
De Cardion AB Grand Prix Ceske Republiky is voor het DeGraaf Grand Prix Team vooralsnog een lastige opgave. Danny Webb verbeterde zijn rondetijd met meer dan een seconde e! n dat bracht de Engelsman op een 15e positie op de vierde startrij. Randy Krummenacher verbeterde zijn tijd van gisteren met meer dan anderhalve seconde maar moest genoegen nemen met een 23e positie op de zesde startrij.
De tweede vrije training op de zaterdagochtend werd door de DeGraaf Grand Prix rijders gebruikt om naar een goede afstelling van de vering te zoeken. Ook gebruikten beide rijders verschillende type banden om een goede keuze voor de kwalificatie en wedstrijd te kunnen maken. De resultaten van de vrije training waren niet om te juichen met een 23e positie voor Randy Krummenacher en een 25e positie voor Danny Webb.
De kwalificatie verliep moeilijk voor het DeGraaf Grand Prix Team. De Engelse rijder Danny Webb had veel moeite om een snelle ronde te rijden en bleef hangen in de 2:11 waardoor zijn positie grotendeels van de sessie rond de 24e plek was. In de laatste tien minuten kon Webb een snellere rijder volgen en klom op tot een 13e positie. Uiteindelijk kwalificeerde Webb zich op een 15e positie en zal morgen vanaf de vierde startrij de race aanvangen.
Randy Krummenacher kon deze sessie nog geen vrienden worden met de afstelling en het circuit. In de beginfase zagen we de Zwitser terug in de top 10 maar al gauw zakte Krummenacher terug naar een plek rond de 25e positie. Krummenacher reed wel steeds snellere rondetijden maar de rest van het veld dacht daar hetzelfde over. Krummenacher kwalificeerde zich op de zesde startrij op een 23e positie.
Danny Webb (15e, 2:10,081): "Ten eerste wil ik mijn monteurs bedanken voor het harde werken na het technische mankement van mijn Aprilia. Ze hebben niet veel geslapen maar er wel voor gezorgd dat de motor optimaal was vandaag. Ik worstelde nog steeds met de vering maar op het moment dat ik mijn snelste ronde reed voelde het beter aan. Met een goede start tijdens de race behoort een top 10 tot de mogelijkheden."
Randy Krummenacher (23e, 2:10,782): "Nog steeds heb ik geen goed gevoel met de motor. De vering voelt niet goed aan. Ik probeer er alles aan te doen om het beter te krijgen door zelfs verschillende lijnen te rijden. Mijn startpositie is niet goed en ik moet veel goed maken morgen tijdens de race. In de warm-up sessie morgenvroeg zullen we nog het een en ander uitproberen en dan hoop ik dat het beter gaat in de race."