Politie Noord- en Oost Gelderland

Putten - Bestuurder onder invloed                         

De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag 15 augustus een 24-jarige automobilist uit Nijkerk aangehouden voor rijden onder invloed van alcohol.


De automobilist werd rond 02:40 uur tijdens een controle staande gehouden aan de Industrieweg in Putten. De blaastest op straat gaf aan dat de man onder invloed was. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij een promillage blies van 1. De automobilist kreeg een bekeuring en een rijverbod.

Ermelo - Auto uit garage gestolen                         

Tussen vrijdag 7 en vrijdag 14 augustus is er vanuit een garage aan de Oude Telgterweg in Ermelo een oldtimer ontvreemd.


De eigenaar had zijn rode oldtimer van het merk Fiat, type 500L, op vrijdag 7 augustus in de garage aan de Oude Telgterweg in Ermelo geparkeerd. Toen hij op vrijdag 14 augustus terug kwam bij het pand bleek de auto te zijn ontvreemd. Er bleek onder andere een deur van het pand te zijn opengebroken. De politie heeft de auto als gestolen geregistreerd en stelt een onderzoek in.

Harderwijk - Onder invloed                                

Op vrijdagavond 14 augustus heeft de politie een 43-jarige automobilist uit Harderwijk aangehouden voor rijden onder invloed.


De automobilist werd rond 19:20 uur tijdens een controle staande gehouden aan de Marie Curiestraat in Harderwijk. De blaastest op straat gaf aan dat de man onder invloed was. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar de man een promillage blies van 1.2. De automobilist kreeg een bekeuring en een rijverbod.

Hulshorst - Scooterrijder gewond na aanrijding            

Een 17-jarige scooterrijder is vrijdagmiddag 14 augustus gewond geraakt na een aanrijding met een personenauto. De jongen is met onder andere letsel aan zijn neus en gebit overgebracht naar het ziekenhuis.
Het ongeval gebeurde rond 14:45 uur. Een 55-jarige automobilist reed over de Harderwijkerweg in Hulshorst, hij kwam vanuit de richting Waterweg. Op de T-kruising met de Akkerweg sloeg de automobilist linksaf. Hij zag daarbij de in tegengestelde richting rechtdoor rijdende scooterrijder vermoedelijk over het hoofd waardoor er een botsing ontstond. De scooterrijder kwam ten val en raakte gewond. Hij werd door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.




---- --