Afdeling Communicatie TROS/AVRO
Hilversum, 13-08-2009

Televisie
EÉNVANDAAG
Uitzending zaterdag 15 augustus
Nederland 1 - 18.15 uur

ONDERWERP EÉNVANDAAG ZATERDAG 15 AUGUSTUS

EÉNVANDAAG herdenkt Woodstock
EÉNVANDAAG keert zaterdag terug naar Woodstock waar precies veertig jaar geleden het beroemdste popfestival aller tijden plaatsvond. In dat ene weekend in 1969 kwamen een half miljoen mensen bijeen om zich drie dagen te laten onderdompelen in muziek, liefde en drugs. Woodstock groeide uit tot het icoon van de love and peace-cultuur in de jaren zestig.
EÉNVANDAAG ging naar de heilige weidegrond van de melkboerderij waar destijds geschiedenis werd geschreven. Een belevenis die voor velen het leven voorgoed heeft veranderd. De verslaggever spreekt onder anderen met organisator Michael Lang: "We hadden geen politie die zei wat je niet mocht doen. De politie was daar om ons te helpen, ze waren niet gewapend, niet in uniform. Zo zou de wereld eruit komen te zien als wij onze idealen zouden kunnen verwezenlijken."

Ook is er een gesprek met muzikanten die op het legendarische podium stonden zoals John Sebastian, zanger en oprichter van 'The Lovin' Spoonfull'. Sebastian geeft toe zich niet meer veel te herinneren van het concert vanwege overmatig drugsgebruik want: "Het was niet mijn gewoonte om drie uur voor een optreden zoveel LSD te slikken. Ik wenste dat ik wat meer controle had op het podium."

Een reportage over de argwaan van de lokale bevolking en de idealen van de festivalbezoekers die de Amerikaanse cultuur ingrijpend hebben beïnvloed.

Onderwerp onder voorbehoud.

Kijk voor meer informatie op: www.eenvandaag.nl