Gemeente Dongeradeel


Sail Oostmahorn 2009

In augustus staat Oostmahorn in het teken van Sail Oostmahorn. Stichting Insulinde organiseert in samenwerking met de Nautische Vereniging Oude ReddingsGlorie op 15 en 16 augustus dit nautische evenement.
Historische reddingsboten

Het evenement begint op vrijdag 14 augustus. Historische reddingsboten in particuliere handen varen door de Friese en Groningse wateren. Veertien ex-reddingsboten verzamelen in Dokkum. Gemeente Dongeradeel, VVV en Club 65 zorgen hier voor een gepaste begroeting. De schepen krijgen een ligplaats in het Dokkumer Grootdiep in het centrum van de stad.
SailOostmahorn

Zaterdag 15 augustus gaat de vloot in konvooi naar Oostmahorn. Daar volgt een tweede grote ontvangst. De schepen meren af nabij de oude veersteiger en Esonstad. Die middag zijn er op het meer reddingsboten en de KNRM schepen van Schiermonnikoog en Lauwersoog gaan demonstraties geven.
Nautische markt

In de jachthaven, op de dijk en op de oude veersteiger is op 15 en 16 augustus een nautische braderie met zang en muziek, demonstraties van oude ambachten, marktkramen en activiteiten voor de kleintjes. Dokkumer lokaaltsje
Bezoekers die met de auto komen kunnen de auto parkeren op het parkeerterrein voor Oostmahorn. Met het Dokkumer lokaaltsje worden de mensen naar Esonstad gebracht.

Ook in Esonstad zijn verschillende activiteiten, zoals duikdemonstraties in het zwembad en een historische markt in de stad. Lauwersmeer 40 jaar

Dit seizoen worden in en rond het Lauwersmeer verschillende evenementen georganiseerd vanwege het 40-jarige bestaan van het Lauwersmeer. De schepen van Oude ReddingsGlorie varen vanwege dit jubileum na Sail Oostmahorn door naar Lauwersoog. Maandag 17 augustus en dinsdag 18 augustus liggen de oude reddingsboten in de historische haven 'Het Booze Wijf'.

Maar dan is het nog niet afgelopen. De vloot vertrekt woensdag 19 augustus naar de oude visserijhaven in Zoutkamp. Donderdag 20 augustus gaat de vloot uit elkaar en zullen de boten individueel afreizen naar Delfzijl waar 'Delfsail' op 22 augustus zal beginnen.

Kortom: Oostmahorn wordt dit weekend hét bruisende middelpunt van Noord Fryslân en Noord Groningen!

Voor meer informatie en het programma kunt u kijken op de |> website van Sail-Oostmahorn.