Gemeente Spijkenisse


Wielertoer en Omloop Zuid-Hollandse Eilanden 2009

14 augustus 2009

wielrennen

Op zaterdag 15 augustus 2009 wordt de wielertoer en Omloop Zuid-Hollandse Eilanden gereden. Start en finish is op de Eerste Heulbrugstraat ter hoogte van de Dorpskerk.

De toertocht begint om 09.00 uur en de klassieker start om 12.00 uur. De route is 160 km lang en gaat over de Spijkenisserbrug, Albrandswaard, Hoeksche Waard, Goeree Overflakkee en Voorne-Putten. Beide tochten rijden dezelfde route. De finish van de klassieke Omloop, een koers voor elite/belofterenners die meetelt voor de clubcompetitie, wordt om circa 15.30 uur verwacht.

Daarnaast vindt in het centrum van Spijkenisse een verwachtingscriterium voor junioren plaats. Het parcours voor dit criterium is Eerste Heulbrugstraat, Vredehofplein, Karel Doormanstraat, Oranjelaan en Zijlstraat. De junioren rijden in totaal 60 km. Het criterium start om 12.30 uur.

Verkeersmaatregelen
Het gebied (criteriumparcours en de aanliggende straten) is op zaterdag 15 augustus 2009 van 11.30 tot 14.30 uur afgesloten voor alle verkeer. De gemeente verzoekt de bewoners die binnen deze tijd weg willen de auto tijdelijk elders te parkeren. Een goed alternatief (ook voor bezoekers) is het gratis parkeerterrein aan de Vredehofstaat.

Op het parcours zelf mogen vanaf zaterdagochtend 15 augustus geen auto's geparkeerd staan. Het parkeerverbod wordt een dag tevoren door middel van borden aangekondigd.

De Eerste Heulbrugstraat is vanaf het Noordeinde afgesloten van 11.00 uur tot 19.00 uur. Bij start en finish komt een geluidswagen, VIP-tent, jurybus en horecaplein.