Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Hilversum, 14-08-2009

STRIPTEKENAAR JOOST SWARTE TE GAST BIJ AVRO OPIUM OP RADIO 1

In AVRO's cultuurmagazine Opium op Radio 1 komen zaterdag 15 augustus van 17.15 tot 19.00 uur de volgende onderwerpen aan de orde:


* Voor de 12e keer wordt het Grachtenfestival in Amsterdam gehouden. In Opium is te gast festivaldirecteur Alma Netten.
* Uitgever en muziekexpert Vic van de Reijt. In het voorjaar verscheen de cd-box: 'Vic's fabulous Fifties'. Een overzicht van Vic's favoriete muziek uit de jaren vijftig, de doorbraak van de Rock 'n Roll muziek.
* Muziek van de Belgische formatie Zita Swoon.
* 'De 80 seconden van...' the Bright Blue Gorilla's uit Los Angeles. Het duo maakt naast muziek ook films en toeren al achttien jaar met de rugzak de wereld rond.
* Grafisch vormgever en striptekenaar Joost Swarte praat over de overzichtstentoonstelling in het Grafisch Museum in Groningen, die binnenkort wordt geopend. Swarte is bekend van zijn strips, tijdschriftomslagen, affiches en postzegels. Ook tekende hij het ontwerp van de Toneelschuur in Haarlem en ontwierp de glas-in-loodramen. Recentelijk was Swarte betrokken bij de inrichting van het Hergé Museum in Leuven.
* Column van Arjan Peters.

Presentatie: Martijn Rosdorff

Opiumuitzendingen zijn ook te beluisteren via opiumradio.nl en zijn tevens te podcasten en te bekijken via het digitale themakanaal www.cultura.nl.



Ingezonden persbericht