Gemeente Bolsward


Nieuws
14-08-09

65 jaar terug in de tijd..


Op zaterdag 15 augustus a.s. is het precies 65 jaar geleden dat Botje Beswerda hier in het stadhuis van Bolsward met haar man Wessel Boltje in het huwelijk trad. Botje Beswerda was toen 21 jaar oud, haar man 23 jaar. Botje haar zus, Jantje Beswerda, trad bijna een jaar later met haar man Kornelis Duiven in het huwelijk. Ook op het stadhuis van Bolsward, op 27 maart 1945. Zij waren toen 22 en 25 jaar oud. Inmiddels zijn zij beide niet meer woonachtig in Bolsward maar in Heerenveen en Amerika.

Genoeg reden voor de dochter van Botje en Wessel om een verrassingsweekend voor ze te organiseren! Vanmiddag werden de twee zussen met hun mannen verrast met een bezoek aan het stadhuis. Wethouder Marijke Pieters heeft in de Raadzaal de huwelijksakten uitgereikt aan de zussen. Verbaasdheid bij de echtparen dat dit nog steeds bewaard wordt in het stadhuis.

Herinneringen werden opgehaald toen de echtparen in de trouwzaal zaten. Botje en Wessel vertelden over de oorlog die vlak na hun huwelijk ook gevolgen voor hun had. Volgens Kornelis kostte het sluiten van het huwelijk toen der tijd 50,00 gulden. Aan Marijke Pieters werd het trouwboekje van Botje en Wessel als bewijs getoond.

feed