Epson(R) komt met reeks promotie-evenementen om zich te profileren als sponsor van de 12e IAAF Wereldkampioenschappen Atletiek 2009 in Berlijn

TOKIO--(BUSINESS WIRE)-- 20090803 --

Epson (TOKYO:6724)(ISIN:JP3414750004), de marktleider op het gebied van beeldverwerkingstechnologie, zal een aantal opwindende activiteiten organiseren met het oog op de 12e IAAF Wereldkampioenschappen Atletiek. Epson is de officiële informatietechnologiepartner voor het evenement – dat van 15 t/m 23 augustus 2009 plaatsvindt in Berlijn.

Als officiële informatietechnologiepartner van de 2009 IAAF Wereldkampioenschappen zal Epson essentiële technologie leveren, waaronder het allernieuwste op het gebied van hoge-precisie commentatorinformatiesystemen (CIS) met touchscreen en het Epson prestatie-evaluatiesysteem (EPE-systeem). Deze ultramoderne Epson-systemen verbeteren de informatiestroom naar de commentatoren, journalisten en atleten door ze directe toegang te bieden tot prestatiegegevens, statistieken en resultaten met één vingerdruk.

Het Epson prestatie-evaluatiesysteem biedt driedimensionale analyse van de onderdelen verspringen en hink-stap-sprong voor tv-beelden, en genereert daarnaast gegevens voor het commentatorinformatiesysteem. Het systeem analyseert de positionering van de voeten van de atleten op de afzetbalk bij het verspringen en de afstand van de hink, de stap en de sprong, de verschillende fasen van de zogeheten driesprong.

Daarnaast organiseert Epson rondleidingen achter de schermen voor journalisten in het wereldberoemde Olympisch Stadion van Berlijn – waar de wereldkampioenschappen worden gehouden – en levert prijzen voor wedstrijden in het stadion. In de aanloop naar het evenement sponsort Epson een bijna 700 km lange sponsorloop van het hoofdkantoor van Epson in het Duitse Meerbusch naar het Olympisch Stadion in Berlijn.

De meest opzienbarende actie van Epson is waarschijnlijk toch het omtoveren van een van Berlijns belangrijkste verkeersaders (boulevard Unter den Linden) tot een enorme straatgalerie, met een sensationele internationale fotocollectie geïnspireerd op atleten en gemaakt door enkele van de beroemdste fotografen van de afgelopen 125 jaar. Om ervoor te zorgen dat de foto’s grote impact hebben, van hoge kwaliteit en onvergetelijk zijn, worden de 200 cm x 135 cm afbeeldingen door Epson afgedrukt op een Stylus Pro GS6000 grootformaat printer.

Andrea Koepfer, Manager Corporate PR & Sponsoring EMEA bij Epson Europe: “Het coördineren van de IT-systemen voor dergelijke grote evenementen is gebaseerd op snelheid, nauwkeurigheid en betrouwbaarheid – een uitdaging die Epson de perfecte mogelijkheid biedt om zijn innovatieve beeldverwerkings- en afdruktechnologie te demonstreren. Net als de atleten die zichzelf tot het uiterste drijven om steeds hogere doelen te bereiken, zijn wij toegewijd aan het bieden van producten en diensten die de verwachtingen van onze klanten overtreffen."

Berlijn 2009 wordt de zevende keer sinds 1997 dat het bedrijf de IAAF Werldkampioenschappen Atletiek sponsort als officiële IT-partner. Aan de wereldkampioenschappen van dit jaar nemen ongeveer tweeduizend van ‘s werelds beste atleten deel uit ruim 200 landen en territoria. Met een geschat totaal van meer dan 6,5 miljard kijkers wereldwijd en 500.000 toeschouwers ter plekke is deze gebeurtenis niet alleen ’s werelds grootste atletiektoernooi, maar is het ook het grootste sportevenement van 2009.

Neem een kijkje op de website van Epson en de officiële website van de 12e IAAF Wereldkampioenschappen Atletiek (www.Berlin2009.org) voor meer informatie over de Epson-technologie die zal worden gebruikt ter ondersteuning van de wereldkampioenschappen.

Over Epson

Epson is een wereldwijd opererende marktleider en innovatieleider op het gebied van beeldverwerking die zich concentreert op het overtreffen van het beeld dat klanten wereldwijd hebben door middel van compacte, energiebesparende, hoge-precisie technologieën, met een productassortiment variërend van printers en 3LCD-projectors voor bedrijven en particulieren tot elektrische apparatuur en kristalapparatuur. De Epson Groep, die wordt geleid door de in Japan gevestigde Seiko Epson Corporation, heeft ongeveer 70.000 medewerkers die werkzaam zijn bij 108 bedrijven over de hele wereld, en is trots op haar voortdurende bijdrages aan het mondiale milieu en de gemeenschappen waarin het werkzaam is.

http://www.epson.co.jp/e

Over Epson Europe

Epson Europe B.V., dat is gevestigd in Amsterdam, is het regionale hoofdkantoor van de Groep voor Europa, het Midden-Oosten, Rusland en Afrika. In boekjaar 2008 had Epson Europa, dat 2400 werknemers heeft, een omzet van 1569 miljoen euro.

http://www.epson-europe.com

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
Epson Europe:
Andrea Koepfer, +31 (0)20 314 5469
Manager Corporate PR & Sponsoring EMEA
andrea_koepfer@epson-europe.com
of
Seiko Epson:
Philip Lewis
Brand Marketing
Seiko Epson Corp.

E-mail: contact@epson.co.jp