Ingezonden persbericht

Larissa Groeneveld met Beethoven bij MPZ

Zondag 16 augustus, 15.30 uur
Grote Kerk Veere, Oudestraat 26, Veere
Entree: 15 euro / Donateurs-CJP: 12 euro
Larissa Groeneveld (cello) en Frank van de Laar (piano)
Met werk van Beethoven, Schulhoff en Bach
De zomerprogrammering staat traditioneel in het teken van de klassieke canon. Dit programma past daar perfect in. En ook de uitvoerders mogen er zijn. Heeft de ene Nederlandse topcellist, c.q. Quirine Viersen, nog maar net geconcerteerd op de 2e augustus, twee weken later staat de volgende al voor het voetlicht.
Larissa Groeneveld studeerde bij Dmitri Ferschtman, Mstislav Rostropovich en Yo Yo Ma, ze maakt deel uit van het Osiris Trio en bespeelt een Domenico Busam-cello uit Venetie,1765. Haar begeleider Frank van de Laar studeerde bij Jan Wijn en Naum Grubert en is een veelgevraagd musicus, als solist, maar ook in kamermuziekbezettingen.
Programma:
Beethoven - Sonate in g kl.t., opus 5/2
J.S. Bach - Suite no. 5 n ckl.t. BWV 1011
pauze
Erwin Schulhoff - Sonate (1914)

Zaterdag 22 augustus, 20.00 uur
Grote Kerk Veere, Oudestraat 26, Veere
Entree: 20 euro / Donateurs-CJP: 15 euro
Heiner Goebbels in Zeeland, deel 2.
Dans en live-muziek m.m.v. Club Guy and Roni, Ensemble Klang, Tomoko Mukaiyama en Monica Germino
De Duitse componist Heiner Goebbels is weliswaar geen familie van, maar heeft zijn naam toch niet mee, hetgeen hem niet verhinderde uit te groeien tot een van de belangrijkste Duitse componisten van dit moment. Op muziek-theatraal gebied kent Goebbels vermoedelijk zelfs zijn gelijke niet, ook buiten Duitsland. Het toonaangevende, maar ook uiterst tegendraadse dansensemble Club Guy and Roni uit Groningen, brengt twee choreografieën op muziek van Goebbels. Poetic Disasters met inbreng van Tomoko Mukaiyama (piano, samples) en Monica Germino (viool) en Red Run met live-muziek van Ensemble Klang (première voor Nederland). Centrale figuren binnen deze Club Goebbels zijn de Joods-Arabische dansers Roni Haver en Guy Weizman, voorheen actief bij het Bat Sheva Ensemble (Tel Aviv), Ultima Vez van Wim Vandekeybus (Brussel) en Itzak Galili (Amsterdam).
Met dank aan het VSBfonds Zeeland.