FNV Bondgenoten

FNV Bondgenoten vraagt aandacht voor AOW bij Bavaria City Racing

Tijdens de Bavaria City Race op zondag 16 augustus, vraagt FNV Bondgenoten aandacht voor de AOW. Met de gele actiecaravan en een fotowedstrijd, wil de vakbond steun krijgen voor de actie om de AOW-leeftijd op 65 te houden.

Op het `Eco-Familieplein' kunnen bezoekers van Bavaria City Racing informatie krijgen over de voorstellen van het kabinet en de alternatieven van de vakbond. Tevens kunnen ze meedoen aan de fotowedstrijd 'Als ik 65 ben, dan...', daarmee laten ze weten wat zij op hun 65^e willen doen.

De activiteit bij Bavaria City Racing is een van de vele acties die FNV Bondgenoten onderneemt in aanloop naar de landelijke actiedag op 7 oktober. De vakbond gaat tevens bij bedrijven langs om werknemers te informeren over de gevolgen van de plannen van minister Donner.

De bezuiniging op de AOW die minister Donner voorstelt om reparatie van de economische crisis te betalen, is volgens FNV Bondgenoten onnodig en oneerlijk. Er zijn vele alternatieven mogelijk die de lasten wel eerlijk verdelen.