Ingezonden persbericht

Persbericht

Dorcas vraagt aandacht voor honger tijdens PowerPraise Dronten

ANDIJK - Hulporganisatie Dorcas zal op 16 augustus tijdens het evenement PowerPraise Dronten aandacht vragen voor de voedselproblematiek in de wereld. Volgens het World Food Program van de VN sterven er wereldwijd meer mensen aan honger dan aan hiv/aids, tuberculose en malaria samen. Reden voor Dorcas om haar strijd tegen de honger opnieuw op de kaart te willen zetten.

Om de bezoekers van PowerPraise uit te nodigen om bij te dragen in deze strijd, zal Dorcas petities uitdelen. Daarop kunnen belangstellenden aangeven of en hoe ze in actie willen komen voor de allerarmsten. Dat kan door een geldbedrag te doneren voor het Anti-Honger Korps van Dorcas, door tijdens de Dorcas Dag van 12 september mee te zingen in het Anti-Honger Koor of door zich aan te melden als vrijwilliger voor de Dorcas Voedselactie in november. Dorcas zal, samen met PowerPraise, ook met een informatiestand aanwezig zijn op de Meerpaaldagen, die voorafgaan aan het muzikale evenement.

Het Anti-Honger Korps is een noodfonds van waaruit Dorcas voedseldistributies in crisisgebieden financiert. Zo geeft Dorcas op dit moment voedselhulp in Kenia in verband met langdurige droogte, in Noord-Korea waar veel mensen structureel honger hebben, en in Bangladesh waar een cycloon veel schade aan de oogst heeft aangericht. Meer informatie over de activiteiten en de projecten van Dorcas: www.dorcas.nl.

PowerPraise
PowerPraise Dronten vindt plaats op 16 augustus van 14.00 tot 17.00 uur op het Redeplein in Dronten. PowerPraise wordt georganiseerd door vrijwilligers uit bijna alle kerken in Dronten, Biddinghuizen en Swifterband. Het programma bestaat uit optredens van verschillende gospelartiesten, samenzang, dans en muziek. Sponsoring door ondernemers uit de omgeving maakt het mogelijk dat bezoekers het evenement gratis kunnen bijwonen. Thema dit jaar is 'Friends Forever'. Meer informatie: www.powerpraisedronten.nl.

Dorcas
Dorcas is een internationale hulporganisatie die in achttien landen in Oost-Europa en Afrika ruim 180 projecten van lokale partnerorganisaties ondersteunt. Dorcas helpt de allerarmsten in de wereld, ongeacht ras, religie, geslacht of politieke overtuiging. In Nederland zijn tienduizenden vrijwilligers, ondernemers en giftengevers bij Dorcas betrokken.

EINDE PERSBERICHT