Politie Drenthe

Zondag

Provincie Drenthe, 16-08-2009

Jongeman aangehouden voor mishandeling

VRIES De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 17-jarige jongeman uit Vries aangehouden. De jongen wordt ervan verdacht een 15-jarige jongen uit Tynaarlo te hebben mishandeld op de Diepsloot. De 17-jarige jongeman had de 15-jarige jongen van zijn fiets geschopt en geslagen. De reden van deze mishandeling is niet bekend. De politie heeft de jongeman overgebracht naar het politiebureau en hem ingesloten. (2009033629)

Bekeuring voor verstoren openbare orde

HOOGEVEEN De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 27-jarige man uit Hoogeveen bekeurd voor het verstoren van de openbare orde. De man gedroeg zich vervelend op de Grote Kerkstraat. Agenten wilden een gesprek aangaan met de man. De man dacht daar anders over en wilde gaan vechten. Hij werd vervolgens aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Op het bureau werd proces-verbaal opgemaakt voor het verstoren van de openbare orde. (2009033655)

Politie houdt aanrander aan

ASSEN De politie heeft op zaterdagochtend 15 augustus een 50-jarige man uit Assen aangehouden op verdenking van aanranding op het Stationsplein in Assen. De politie had een melding gekregen. Ter plekke troffen agenten een 33-jarige vrouw uit Stadskanaal aan op het Stationsplein. De vrouw verklaarde tegenover de agenten dat ze onzedelijk was betast in toilet van de stationsrestauratie. Op basis van een signalement en getuigenverklaringen konden agenten de man op het Stationsplein aanhouden. De man werd overgebracht naar het politiebureau en werd ingesloten. De politie onderzoekt de zaak. (2009033505)

Aanhouding voor winkeldiefstal

BEILEN De politie heeft zaterdagochtend een 43-jarige vrouw uit Beilen aangehouden voor winkeldiefstal. De vrouw werd in een supermarkt aan de Ventweg Zuid betrapt door winkelpersoneel. Ze had een aantal levensmiddelen in haar tas zitten en die had ze niet betaald. De vrouw werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De vrouw kreeg een transactievoorstel van 150 euro aangeboden en een winkelverbod van 1 jaar opgelegd. (2009033512)

Scooter botst tegen fietser

COEVORDEN Zaterdagmiddag heeft op de Rembrandtlaan een aanrijding tussen een scooter en een fietser plaatsgevonden. Een 19-jarige man uit Dalen wilde op zijn scooter het Stieltjeskanaal oversteken over een fietsbrug. Bij het oprijden zag hij een 60-jarige fietser uit Emmen over het hoofd en een aanrijding was het gevolg. De 60-jarige vrouw raakte licht gewond en werd ter controle per ambulance naar het Scheperziekenhuis in Emmen gebracht. (2009033575)

Politie vordert rijbewijzen in

BORGER ODOORN De politie heeft zaterdagmiddag het rijbewijs van een 60-jarige motorrijder uit Onstwedde ingevorderd op de N379 ter hoogte van Borger Odoorn. De man reed met een gecorrigeerde snelheid van 140 kilometer per uur over de N379. Op dit weggedeelte is 80 toegestaan. De man werd aan de kant gezet en het rijbewijs werd ingevorderd. Tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt. (2009033577)

BORGER ODOORN De politie heeft zaterdagmiddag het rijbewijs van een 48-jarige motorrijder uit Assen ingevorderd op de N374 ter hoogte van Borger Odoorn. Op dit weggedeelte mag je maximaal 100 rijden. De motorrijder reed na correctie 136 kilometer per uur. De man werd aan de kant gezet en mocht zijn rijbewijs inleveren. Proces-verbaal werd opgemaakt. (2009033578)

Rijbewijs ingevorderd na ongeval

ZUIDLAREN De politie heeft zaterdagmiddag het rijbewijs van een 79-jarige automobilist uit Hoogezand ingevorderd na het veroorzaken van een verkeersongeval op de Hunzeweg. Een 67-jarige vrouw uit Veendam fietste met haar man over de het fietspad parallel gelegen aan de Hunzeweg uit de richting van De Groeve. De 79-jarige automobilist reed over de Hunzeweg in zijn personenauto en vond het te druk op de weg. Hij reed daarom het fietspad om zijn weg te vervolgen. Hij haalde het echtpaar in en raakte daarbij het slachtoffer. De vrouw kwam ten val en werd per ambulance met onbekend hoofdletsel naar het Martiniziekenhuis in Groningen overgebracht. De politie vorderde het rijbewijs in van de automobilist. Proces-verbaal zal worden opgemaakt. (2009033579)

Alcomobilisten aangehouden

BORGER ODOORN De politie heeft zaterdagavond een 55-jarige automobilist uit Musselkanaal aangehouden op de N379 ter hoogte van Borger Odoorn voor het rijden onder invloed van alcohol. De man werd in eerste instantie aan de kant gezet voor een te hoge snelheid. De man droeg geen gordel en bleek na een blaastest teveel te hebben gedronken. De man werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De uitslag van de ademanalyse was 390 ug/l. Tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt. De man kreeg verder ook een bekeuring voor de snelheidsovertreding en voor het niet dragen van de autogordel. (2009033600)

EMMEN De politie heeft zaterdagavond een 34-jarige automobilist uit Smallenberg (D) aangehouden op de N391 ter hoogte van Emmen voor het rijden onder invloed van alcohol. De automobilist was aan de kant gezet ter controle. Hij moest een blaastest ondergaan en bleek teveel te hebben gedronken. De man werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De uitslag van de ademanalyse was 600 ug/l. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd. De man kreeg een bekeuring van 825 euro opgelegd door justitie. De man kon dit niet direct betalen en kreeg een dagvaarding opgelegd. (2009033619)

Vrachtauto vat vlam

EMMEN Op zondag in de vroege ochtend heeft een geparkeerde vrachtauto aan de Hoenderkamp vlam gevat. De vrachtauto is door nog onbekende oorzaak in brand gevlogen. De brandweer had de brand snel onder controle. De schade aan de vrachtauto is groot. De vrachtauto werd gebruikt voor het vervoeren van horecagoederen. De politie heeft de zaak in onderzoek. Brandstichting wordt niet uitgesloten. (2009033697)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met tel. 0592 - 45 1280. De voorlichter is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar tot 16.00 uur en op zaterdag en zondag tot 13.00 uur.