Politie Noord- en Oost Gelderland

|     |Gorssel - Automobilist onder invloed                      |

Op zaterdagavond 15 augustus heeft de politie een 40-jarige automobilist uit Arnhem aangehouden voor rijden onder invloed van alcohol.


De man werd rond 23:45 uur tijdens een routinecontrole staande gehouden aan de Zutphenseweg in Gorssel. Uit de blaastest op straat bleek dat de man onder invloed was. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij een promillage blies van 0.8. De automobilist kreeg een bekeuring en een rijverbod.

|     |Zutphen - Fietsster gewond na aanrijding vrachtauto       |

Een 80-jarige fietsster uit Zutphen is zaterdagmiddag 15 augustus gewond geraakt na een aanrijding met een vrachtauto. De vrouw is met ernstig beenletsel overgebracht naar het ziekenhuis.


Het ongeval gebeurde rond 12:45 uur. De 80-jarige fietsster stak ter hoogte van een vluchthaven de Den Elterweg in Zutphen over en zag daarbij de naderende vrachtauto vermoedelijk over het hoofd. De 35-jarige vrachtautochauffeur uit Laren (gld) reed over de Den Elterweg richting Lochem. De vrouw kwam bij het oversteken vermoedelijk in aanraking met de vrachtauto waardoor zij viel en met haar been onder het achterwiel van het voertuig terecht kwam. De vrouw werd met een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De verkeersongevallendienst heeft ter plaatse een onderzoek ingesteld. Hierdoor is de Den Elterweg enkele uren afgesloten geweest vanaf de Jo Spierlaan/Laan naar Eme en de Gerard Doustraat/Draaiomsdreef. De politie onderzoekt de exacte toedracht van het ongeval.


EINDE BERICHTEN

-----------------------

(





(

---- --