Politie Utrecht

Persberichten Eemland noord, 13.15 uur

Utrecht, 16-08-2009

Ongeval met letsel

EEMNES Op 15 augustus is een 18-jarige fietser uit Laren op een stilstaande auto gereden op de Laarderweg. De 46-jarige bestuurder uit Wijk bij Duurstede had zijn bestelauto op de fietsstrook aan de kant gezet met de alarmlichten aan. De fietser keek even naar de andere kant en zag daarbij de auto over het hoofd. Vervolgens fietste hij tegen de achterkant van de auto.

De man is met een hoofdletsel per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Een ruit aan de achterzijde van de bestelauto was kapot door de aanrijding.

Rijden onder invloed

SOEST Op 14 augustus rond 21.00 uur heeft de politie een 57-jarige man uit Soest op de Hartweg aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed op zijn snorfiets. De man negeerde op de Koninginnelaan in eerste instantie het stopteken, maar kon korte tijd later gestopt worden. Hij rook sterk naar drank en op het bureau blies hij 675 ug/l. Daarop werd zijn rijbewijs ingevorderd en proces-verbaal wordt door de politie opgemaakt.

Verkeerscontrole

EEMNES/BUNSCHOTEN De politie heeft op 14 augustus op verschillende locaties in Eemnes en Bunschoten een verkeerscontrole gehouden. In Eemnes werd met name gecontroleerd op de Laarderweg, de Noordersingel en de Zuidersingel en in Bunschoten op het Spuiplein, de Westsingel en de Groen van Prinsterersingel. In totaal werden 48 bekeuringen uitgeschreven voor diverse verkeersovertredingen. Er werd vooral bekeurd voor het niet dragen van de gordel (31x), negeren rijverbod (2x) en niet handenvrij bellen (2x).