Dance festival Decibel outdoor wederom groot succes

16/08/2009 18:18

B2S Events BV

Hilvarenbeek - Het jaarlijkse evenement Decibel is ook dit jaar zeer succesvol verlopen, zo liet organisator b2s afgelopen zaterdag weten. Het festival dat dit jaar ca. 40.000 bezoekers wist te trekken, was ruim 6 weken van tevoren uitverkocht en is hiermee één van de grootste dance-events van de Benelux. Het was de achtste keer dat Decibel georganiseerd werd. Meer dan 100 artiesten traden op tijdens het festival dat voor de vierde keer op het evenemententerrein van Beekse Bergen te Hilvarenbeek plaatsvond.

In tien verschillende area's, waaronder de indrukwekkend gebouwde mainstage, de populaire Euphoria-tent en de opvallende acts rond het domein van Pussy lounge, gingen duizenden mensen uit hun dak op de beats van grote nationale en internationale acts als D-Block & S-te-Fan, Headhunterz en Neophyte. Zowel artiesten als bezoekers ervaarden de dag als een groot succes. "Dit wil niemand missen. Decibel is het beste feest van het jaar!" wist een bezoeker zelfs te vertellen.

"Wij zijn heel erg trots op deze waanzinnige editie van Decibel. De show heeft nog beter uitgepakt dan we hadden gehoopt. Alles klopte." aldus Vincent van der Heijden van organisator b2s: "Naar ons idee is deze 8e editie de beste die we tot nu toe hebben georganiseerd en daarmee laten we zien nog steeds naar een hoger level te groeien."

Aanhoudingen

Tijdens het festival hield de politie in totaal 50 bezoekers aan, vrijwel allen voor drugsbezit, waaronder XTC, Cocaïne en Weed. De drugs werd door de politie direct in beslag genomen. Door de goede afspraken die vooraf met het Openbaar Ministerie waren gemaakt kregen de aangehouden personen direct een transactie aangeboden die zij moeten betalen.

Eerste hulp

Bij de eerste hulp zijn ca. 400 geregistreerde zorgcontacten geweest, waarvan het overgrote deel bestond uit lichte gezondheidsverstoringen zoals insectenbeten en blaren. Het warme weer speelde hierin ook een rol. Het aantal middelgerelateerde klachten was in vergelijking met voorgaande edities en landelijk gezien lager dan normaal.

Telefoonnummer

Net als voorgaand jaar werd er een telefoonnummer gecommuniceerd waar omwonenden met vragen en opmerkingen terecht konden. Hierop zijn 128 geregistreerde klachten over geluidshinder binnengekomen. Tijdens het laatste uur bleek de capaciteit van de telefooncentrale niet voldoende waardoor er ook diverse meldingen en klachten binnen zijn gekomen bij de regionale meldcentra. Bij een volgende editie zal er extra capaciteit ingezet worden.

Achtergrond:

In 2001 kwam B2S met het idee om een buitenfestival te organiseren waarbij alle harde dance stijlen aan bod komen. Dit werd Decibel outdoor festival dat in augustus 2002 voor het eerst plaatsvond op de Binnenmaas nabij Rotterdam. Op deze locatie groeide het nachtelijke festival in 2004 met 20.000 bezoekers uit zijn jasje. Hierna besloot B2S uit te wijken naar het Lingebos nabij Gorinchem. Ook deze editie was een groot succes. Maar in 2006 bleek het evenemententerrein van Beekse Bergen uitstekend geschikt te zijn, waar Decibel dit jaar voor de vierde keer heeft plaatsgevonden. Inmiddels is Decibel een begrip in de dansscène en is het voor veel dj's een favoriete 'gig'.

B2S zelf is eveneens opgericht in 2001 al bestaan de gelijknamige feesten - die werden gegeven door de dj's Paul Elstak en Rob - al sinds 1996. Anno 2009 mag B2S zich één van de marktleiders op het gebied van de harde dance stijlen noemen. Behalve Decibel geeft de Rotterdamse organisatie ook feesten als Hard Bass, Knock Out! en Thrillogy waar jaarlijks meer dan 150.000 bezoekers op afkomen.





http://www.b2s.nl