Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

Tilburg , 17-08-2009

Acht bestuurders aangehouden tijdens alcoholcontrole

TILBURG: De politie heeft zondagavond en vannacht in Tilburg een grote alcoholcontrole gehouden. De agenten controleerden op de Bijsterveldenlaan, de Prof. Cobbenhagenlaan en de Ringbaan West. Aan de controle werkte ook de Belastingdienst mee. In totaal hebben 464 bestuurders geblazen, daarvan waarvan er 8 in overtreding.

Op de Bijsterveldenlaan werd een 48-jarige Tilburger aangehouden die 585 ugl blies. Hij moest direct zijn rijbewijs inleveren.

De belastingdienst heeft 1740 euro contant ontvangen en er is voor2956 euro ter plaatse gepind. Er is op 9 auto's beslag gelegd, er zijn er twee daadwerkelijk meegenomen.

Tijdens de controle zijn er voor de volgende feiten bekeuringen uitgeschreven:


1x niet hands free bellen


1x geen autogordel dragen


1x kinderen niet op de juiste manier in de auto vervoeren


1x snelheidsovertreding van 25 km/h


1x geen goed werkend achterlicht


1x niet tonen kentekenbewijs.

Dronken automobiliste rijdt tegen boom

TILBURG: Zondagavond is omstreeks 18.00 uur een 62-jarige vrouw uit Ravels (B) met haar auto tegen een boom gebotst. De boom staat gezien vanaf de Ringbaan Zuid aan de rechterzijde van de weg. De
bestuursterwas niet gewond. Zij bleek onder invloed van alcohol te zijn. Er is van de verdachte is een bloedproef afgenomen. Ze had naar eigen zeggen vier glazen wijn gedronken.

De politie ging ter plaatse na een melding van een ongeval. Volgens de melder kwam er rook onder de motorkap vandaan. Ter plaatse bleek dat de voorzijde van de auto zwaar beschadigd was. De brandweer kwam ook ter plaatse. Er bleek echter geen sprake te zijn van een brand. De inzittenden van een andere auto hadden het voorval zien gebeuren en eerste hulp verleend.

Man zwaait mes

TILBURG: De politie heeft zondagmiddag op de Kruizemuntweg een
26-jarige Tilburger aangetroffen die op straat met een groot keukenmes stond te zwaaien. De man werd door de agenten overmeesterd en
aangehouden.

De melder, een 28-jarige Tilburger, vertelde de agenten dat hij de verdachte tijdelijk had opgevangen omdat hij bij een Begeleid Wonen project buiten gezet was. Hij had echter ook problemen met de
verdachte gekregen en hem buiten gezet. Even later stond de verdachte met een groot keukenmes voor de deur. Hij wist nog net op tijd dicht te doen en de politie te bellen. Hij wilde geen aangifte doen omdat de verdachte volgens hem in de war is. De politie heeft overlegd met de GGZ. De verdachte is gisteravond weer in vrijheid gesteld.

Politie onderzoekt ramkraak

TILBURG: Vannacht heeft omstreeks 02.00 uur een ramkraak
plaatsgevonden in een sportshop aan de Prof. Goossenslaan. De ramkraak was gepleegd met een gestolen Ford Fiesta die ter plaatse was
achtergebleven. Met deze auto hadden de inbrekers de ruit eruit geramd. Vandaag wordt een aangifte opgenomen van de benadeelde. De buit is op dit moment nog niet bekend.

Auteur
Willem van Hooijdonk

Laatst gewijzigd 17-08-2009 10:44 | © Regio Midden en West Brabant |