Politie Hollands Midden

Leiderdorp - Politie houdt Witte Voetjes actie

Leiderdorp, 17-08-2009 o Op zondag 16 augustus is de politie in de wijk tussen de Engelendaal, Persant Snoepweg, Dwarswatering en Gallaslaan bezig geweest met de Witte Voetjes actie.

Met de Witte Voetjes actie hoopt de politie bewoners alert te maken op insluipers. In huizen die voor insluipers gemakkelijk te betreden zijn, legt de politie daarom een wit, kartonnen voetje neer. Hierop staat onder andere de waarschuwingstekst: Deze schoenafdruk had van een insluiper kunnen zijn.

Veel insluipvriendelijk woningen Tijdens de ronde van vier agenten vanaf middernacht tot rond 02.00 uur troffen zij vijftig insluipvriendelijke woningen aan. Met iets meer klimmen naar de 1e etage was dit aantal met gemak het dubbele aantal geweest. Het waren voornamelijk bovenlichten die openstonden. Voor insluipers groot genoeg om er doorheen te klimmen. Sommige bovenlichten waren wel beveiligd met een stang maar ontbrak van het nog grotere raam daaronder een hefboompje met een slot. Daardoor is het vrij eenvoudig om deze open te maken via het geopende bovenlicht. De politie waarschuwt hiervoor.