Gemeente Dongeradeel


Werkzaamheden Birdaarderstraatweg, Lyceumweg en Koningstraat

Op maandag 17 augustus wordt er gestart met werkzaamheden aan de Birdaarderstraatweg, de Lyceumweg en de Koningstraat in Dokkum. Afhankelijk van de werkzaamheden worden de straten geheel of gedeeltelijk afgesloten voor alle verkeer. Voor het doorgaande verkeer wordt een omleidingroute aangebracht.

Oosterhof Holman BV uit Grijpskerk start aanstaande maandag met de herinrichting van de Birdaarderstraatweg & de Lyceumweg. De bestaande verhardingen worden hier verwijderd, er wordt nieuwe riolering aangelegd en er worden nieuwe verhardingen en nieuwe groenvoorzieningen aangebracht. Eerst worden de werkzaamheden aan de Birdaarderstraatweg van huisnummer 42 tot huisnummer 1 uitgevoerd, vervolgens de werkzaamheden vanaf huisnummer 43 aan de Birdaarderstraatweg tot huisnummer 15 aan de Lyceumweg.

De werkzaamheden aan de Birdaarderstraatweg en de Lyceumweg duren waarschijnlijk tot het einde van dit jaar. Door slechte weersomstandigheden kunnen de werkzaamheden ook langer duren. De werkzaamheden aan de koningstraat starten ook aanstaande maandag, maar zullen ongeveer 10 september worden afgerond.

Voor vragen kunt u contact opnemen met dhr. H. Hummel op telefoonnummer (0519) 274 415.