Technische Universiteit Eindhoven

Nieuwe studenten maken kennis met studentenleven

De nieuwe eerstejaarsstudenten van de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) maken van maandag 17 tot en met vrijdag 21 augustus kennis met de universiteit en het studentenleven in Eindhoven. Voor de nieuwe internationale masterstudenten begint de intro al op maandag 10 augustus.

Eerstejaars bestuderen de kaart van Eindhoven aandachtig tijdens de Introductieweek van 2008. Foto: Bart van Overbeeke
De organisatoren verwachten 1.200 deelnemers aan de Bachelor Introductieweek, een stijging van tien procent ten opzichte van vorig jaar. De eerstejaars - tijdens deze week introkids geheten - gaan tijdens de week in groepjes onder begeleiding van ouderejaarsstudenten (intropapas en intromamas) op pad om de TU/e-campus en de Eindhovense binnenstad te verkennen.

Van cultuur tot Cantus
De nieuwe studenten worden wegwijs gemaakt op het TU/e-universiteitsterrein en maken daarnaast kennis met de vele studenten-, cultuur en studieverenigingen. Ze brengen ook een bezoek aan culturele instellingen als het Parktheater, het Centrum voor de Kunsten en de Eindhovense Bibliotheek. Ook de lokale horeca doet mee. De nieuwe studenten eten een avond in Eindhovense eetcafés en hebben een groot feest in de binnenstad, georganiseerd door alle sportverenigingen. De week wordt afgesloten met de Cantus, een groot zangfestijn op de TU/e-campus.

Internationale masterstudenten
Voor de nieuwe lichting internationale masterstudenten begint de introductie al een week eerder. Van 10 tot en met 28 augustus doen zon tweehonderd studenten mee aan het Master Introduction Program. De studenten worden wegwijs gemaakt in Eindhoven bij instanties als de gemeente en de bank. Ook kunnen zij zo alvast wennen aan hun nieuwe woon- en studieomgeving.
Op de TU/e-campus zelf nemen de masterstudenten deel aan workshops over onder andere de Nederlandse taal en cultuur en de Engelse taal. Ook hebben ze al projectwerk op de faculteiten. In de tweede week loopt het programma gelijk met bovengenoemde Introductieweek, zodat internationale studenten kennis kunnen maken met Nederlandse studenten en vice versa.