Gemeente Winschoten


Tweede voorlichtingsbijeenkomst AZC

Op dinsdagavond 18 augustus vindt er een tweede voorlichtingsbijeenkomst plaats over een mogelijk permanent te vestigen azc in Winschoten. Alle inwoners van Winschoten zijn vanaf 19.00 uur van harte welkom in tijdelijk theater De Tramwerkplaats, Havenkade-West 3 in Winschoten.
De gemeente en het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) willen tijdens deze bijeenkomst ingaan op hoe een permanent azc er mogelijk uit zal komen te zien en hoe een azc werkt. Een ervaren locatiemanager van een azc zal vertellen over het wonen en werken op een azc en over de rol van buurtbewoners.
De locatiemanager zal daarbij gebruik maken van enkele voorbeelden uit de dagelijkse praktijk.
De avond wordt geleid door een onafhankelijke gespreksleider. Gedurende de avond is er ruim gelegenheid voor het stellen van vragen.

Tijdens de eerste bijeenkomst leefde het gevoel bij sommige aanwezigen dat meedenken verspilde moeite is, omdat alles toch al `in kannen en kruiken' zou zijn. Om aan te geven dat dit zeker NIET het geval is, zal de gemeente de verdere gang van zaken uitvoerig bespreken.

Het Deganed-terrein is als meest geschikte locatie naar voren gekomen voor een mogelijk permanent te vestigen azc. Alle direct omwonenden ontvangen een persoonlijke uitnodiging voor deze voorlichtingsbijeenkomst.

Het college van B&W is voornemens om de gemeenteraad in de vergadering op 23 september a.s. een voorstel te doen tot aanwijzing van de locatie Deganed als locatie voor een permanent azc.