Nuclear Research & consultancy Group (NRG)


NRG Nieuws: 17 augustus 2009 - Hoge Flux Reactor na groot onderhoud weer in bedrijf

Petten, 17 augustus 2009 Vanavond heeft NRG de Hoge Flux Reactor weer in bedrijf genomen na de jaarlijkse grote onderhoudsstop. Hiermee zijn de productie van cruciale medische isotopen en nucleaire onderzoeksactiviteiten ruim binnen planning hervat.

Evenals voorgaande jaren, maakte een inspectie van de koelwaterleiding onderdeel uit van het programma. Deze herhalingsinspecties richten zich op analyse van een aantal locaties in de leiding waar zich door corrosie plaatselijk vervormingen bevinden en in 2008 een bellenspoortje is ontdekt. In verband met reparatie van de koelwaterleiding begin 2010, is de leiding nader en op aanvullende locaties geïnspecteerd. Het beeld van de aantasting van de leiding is ongewijzigd.

De aluminium koelwaterleiding met een maximale druk van 4 bar en temperatuur van 40°C (vergelijkbaar met een CV-installatie in een woning) bevindt zich in beton. Deze leiding is alleen toegankelijk met speciale apparatuur tijdens een reactorstop. Bij de inspecties wordt gebruik gemaakt van geavanceerde, op afstand bedienbare visuele en ultrasone technieken. Zoals gebruikelijk hielden de bevoegde autoriteiten toezicht op het gehele inspectieprogramma en waren bij uitvoering van de inspectiewerkzaamheden aanwezig.

(einde persbericht)

NRG is over de volle breedte van de nucleaire sector actief. Dat varieert van productie van radioisotopen voor de medische wereld tot nucleaire techniek voor energiecentrales. Ons werk levert ook veel zogenoemde spin-off techniek op die toegepast wordt in de niet-nucleaire industrie.

NRG, Postbus 25, NL-1755 ZG Petten, Nederland, Tel +31-224564080, Fax
+31-224568912
Informatie: info@nrg.eu
Update 17 augustus 2009