CDA

Ab Klinkt volgt advies vaccinatie Mexicaanse griep

Minister Ab Klink van Volksgezondheid, Welzijn en Sport volgt het advies van de Gezondheidsraad en het RIVM bij de vaccinatie-aanpak van de Mexicaanse groep. Dat zei de minister maandag 17 augustus jl bij de presentatie van het gezamenlijke advies. De minister volgde er aan toe begrip te hebben voor mensen die niet tot de risicogroep te behoren.

Klink: âWij hebben genoeg vaccins voor iedereen; er zijn immers 34 miljoen vaccins ingeslagen.â Of iedereen het ook (kosteloos) krijgt wordt nog nader afgewogen.

De Gezondheidsraad en het RIVM concluderen dat mensen die in de gezondheidszorg werken en mogelijk in contact komen met patiënten in de risicogroepen, als eersten moeten worden gevaccineerd. Ook mensen met een verhoogd risico op ernstige complicaties komen in de eerste fase in aanmerking voor vaccinatie, aldus het advies van Gezondheidsraad en RIVM.

De verwachting is dat dit najaar voldoende vaccins beschikbaar zijn. De minister gaf aan dat het huidige virus Nieuwe Influenza A HINI, ook bekend als Mexicaanse griep mogelijk nog kan muteren, maar dat Nederland âop het ergste is voorbereid.â

---