Gemeente Uithoorn

Bisdom en Gemeente Uithoorn trekken gezamenlijk op

18 augustus 2009
Bisdom Haarlem en Gemeente Uithoorn bepalen samen kaders in een intentieovereenkomst.

Het bisdom Haarlem en de gemeente Uithoorn willen samen een herontwikkelingsplan voor de locatie aan de Schans opstellen. Uitgangspunt is dat het beeldbepalend karakter van de aanwezige kerkelijke gebouwen in stand blijft. Om de samenwerking te bekrachtigen sluiten partijen op korte termijn een intentieovereenkomst.

Na een lange periode van discussie (sinds 2007) is een stap vooruit gezet naar een herontwikkeling die ruimte biedt aan de wensen en eisen van het bisdom én die van de gemeente Uithoorn. Desgevraagd heeft ook de Stichting BOUD zich richting gemeente positief uitgelaten over de samenwerking en medewerking toegezegd aan het vervolgtraject. De stichting Beheer Cultuurhistorisch Erfgoed is indien nodig onder voorwaarden bereid een rol te spelen bij het toekomstige beheer van de historische bebouwing. Uiteraard worden de uit te werken scenario's uiteindelijk niet alleen op uitstraling maar ook op financiële haalbaarheid beoordeeld.

Bij de toekomstplannen voor de Schanskerk zal uitdrukkelijk rekening worden gehouden met de ontwikkelingen rond het dorpscentrum.

Foto: kerk aan de Schans
^
Website statistieken, LetsStat X9