Gemeente Sittard-Geleen


nr_125_2009

DOORSTART DAMES HANDBALTEAM V&L

Sittard-Geleen, 18 augustus 2009 - voorzitter Herman Jennissen van de Omni-sportvereniiging V&L Geleen en wethouder Ruud Guyt (sport) hebben afspraken gemaakt over de doorstart van het dames tophandbalteam V&L. Aanleiding was het failliet verklaren van de Stichting Dames Tophandbal Geleen. Afgesproken is dat Omni-sportvereniging V&L Geleen het dames tophandbalteam operationeel en financieel zal steunen zodat dit team komend seizoen gewoon in de eerste divisie kan handballen. Wethouder Guyt zal aan het college het voorstel voorleggen om de extra bijdrage van bijna tienduizend euro, die aan de Stichting Dames Tophandbal Geleen als overbruggingsbijdrage beschikbaar was gesteld, thans aan de Omni-Sportvereniging V&L Geleen te verstrekken. Het bestuur van de vereniging zal het initiatief nemen om de gesprekken met BFC en de gemeenten Beek en Sittard-Geleen voort te zetten. De inzet blijft onverkort een regionale samenwerking die structureel moet waarborgen dat tophandbal voor dames in onze gemeente en de regio mogelijk blijft.

Het eerste team van de Stichting Dames Tophandbal Geleen is gedegradeerd van de eredivisie naar de eerste divisie. Deze degradatie betekent automatisch dat de gemeentelijke bijdrage in het eerste jaar van het niet spelen in de eredivisie gehalveerd wordt. Daarnaast heeft de hoofdsponsor aangegeven de samenwerking met de Stichting te zullen beëindigen met ingang van het nieuwe speelseizoen. Dit leidde tot een fors tekort op haar begroting

Voor het seizoen 2009-2010.

B&W had onder voorwaarden besloten de halvering van de gemeentelijk bijdrage voor het seizoen 2009-2010 ongedaan te maken. De gemeente stelde zich echter niet garant voor het wegvallen van de sponsorbijdrage (¤ 20.000).

De Stichting Tophandbal Dames Geleen heeft zelf besloten faillissement aan te vragen en verkregen.


---