Gemeente Beverwijk


College wil aanpak jeugdoverlast intensiveren

Het college van burgemeester en wethouders wil de aanpak van jeugdoverlast intensiveren na enkele incidenten, variërend van vernielingen en pesterijen, maar ook wegens de groei van het aantal jeugdgroepen. Via een raadsvoorstel vraagt het college de raad geld beschikbaar te stellen om meer jeugdactiviteiten op straat te organiseren en om voor een periode van twee jaar een fulltime ambulant jongerenwerker in te zetten.

Bij het intensiveren van jeugdactiviteiten denkt het college onder meer aan straatspeeldagen, straatvoetbal, voetbaltrainingen of een opleiding sport en spel. Op dit moment voert de organisatie StreetRulez al soortgelijke activiteiten uit voor jongeren. Het doel is dat jongeren op een positieve manier hun vrije tijd doorbrengen, positieve omgangsvormen leren en met meer respect met elkaar omgaan. Ook is er contact met de ouders. De resultaten zijn positief en het college wil de activiteiten van StreetRulez graag structureel in de begroting opnemen. De driehoek politie, gemeente en jeugdwerk bepalen waar de activiteiten het meeste nodig zijn.

Jongerenwerker
Het is de bedoeling dat de ambulant jongerenwerker de jeugdgroepen actief volgt en contact legt met overlastgevende jongeren op straat. Deze functie acht het college belangrijk om als driehoek gemeente-politie-jongerenwerker overlast aan te pakken.