Politie Utrecht

Persberichten stad Utrecht, 11.45 uur

Utrecht, 19-08-2009

Geen rijbewijs

UTRECHT De politie heeft op dinsdag 18 augustus een vrouw aangehouden omdat zij zonder rijbewijs een auto bestuurde en een valse naam opgaf.

Rond 00.42 uur zagen agenten de 36-jarige vrouw uit Utrecht op de Beneluxlaan rijden. De vrouw viel op door haar rijstijl waarna zij een stopteken kreeg. De vrouw verklaarde geen rijbewijs en legitimatie bij zich te hebben. Vervolgens gaf de 36-jarige vrouw een naam op die vals bleek te zijn. De vrouw werd aangehouden en tegen haar wordt proces-verbaal opgemaakt voor rijden zonder rijbewijs en het opgeven van een valse naam.

Gestolen motorscooter

UTRECHT Een 17-jarige jongen is op dinsdag 18 augustus aangehouden op een gestolen motorscooter.

Agenten zagen de jongen rond 23.45 uur op de Vleutenseweg op een motorscooter rijden. Het viel op dat de jongen geen verlichting voerde en dat er geen kentekenplaat op de scooter zat.

Op de hoek Bosboom Tossaintsstraat/Vleutenseweg stapte de jongen af om in een telefooncel te gaan bellen. Toen de 17-jarige de telefooncel uit kwam besloten de agenten om de jongen aan te spreken. Bij het zien van de politie liet de jongen de scooter vallen en zette het op een lopen. Na een korte achtervolging, waar meerdere eenheden bij betrokken waren, kon hij ter hoogte van de Bantamstraat worden aangehouden. Tegen de jongen worden verschillende processen-verbaal opgemaakt.

Politie zoekt getuigen beroving

UTRECHT- Op dinsdag 18 augustus is een vrouw van haar tas beroofd op de Zwaardemakerlaan.

Rond 13.40 uur liep een 77-jarige vrouw uit Utrecht in een brandgang achter de Zwaardemakerlaan. Vlakbij de Naberlaan kreeg ze een harde duw waardoor ze ten val kwam. Haar tas werd van haar schouder gerukt. De verdachte rende weg in de richting van de Troosterlaan. De vrouw raakte lichtgewond.

Getuigen wordt verzocht contact op te nemen met de politie via telefoonnummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Politie zoekt getuigen van aanranding

UTRECHT De politie is op zoek naar twee vrouwen die op maandag 17 augustus getuigen waren van een aanranding op de Catharijnesingel.

Een 23-jarige vrouw uit Langerak (Zuid Holland) liep rond 15.45 uur vanuit haar werk over de Catharijnesingel in de richting van het Centraal station. Ter hoogte van het gerechtsgebouw hoorde de vrouw twee mannen achter haar onzedelijke opmerkingen tegen haar maken. Toen zij zich omdraaide en hier iets van zij, werd zij door één van de twee mannen in haar gezicht geslagen. De jongen sloeg het slachtoffer meerdere malen. Ook werd zij door hem onzedelijk betast. De vrouw zag kans de politie te bellen en de jongens gingen er vandoor. Aan de hand van het opgegeven signalement kon één van de jongens worden aangehouden. De jongen die de vrouw mishandelde en haar onzedelijk betaste wist weg te komen.

De politie is op zoek naar twee vrouwen die het misdrijf gezien hebben. De vrouwen riepen naar de jongens dat zij moesten stoppen. De politie wil graag met deze vrouwen in contact komen en vraagt hen te bellen met 0900 88 44 bureau Utrecht centrum.

Brutale diefstal

UTRECHT Een winkel aan de Nachtegaalstraat heeft op dinsdag 18 augustus bezoek gehad van een brutale winkeldief. De jongen ging er met behoorlijk wat kledingstukken vandoor.

Rond 15.30 uur kwam er een jongen een kledingzaak binnen en liep een tijdje rond in de winkel terwijl zijn handlanger buiten op een bromfiets met draaiende motor stond te wachten. Vervolgens graaide de jongen in de winkel een aantal kledingstukken van een rek en ging er met de jongen op de bromfiets vandoor de Parklaan uit. De kleur van de bromfiets waarop de mannen reden was groen.

Signalement van de jongen die de diefstal pleegde:


- man


- ongeveer 16 jaar


- getint uiterlijk


- ongeveer 1.70 meter


- kort haar


- vlassig snorretje


- had een kromme lichaamshouding

Signalement van de man op de bromfiets:


- man


- getint uiterlijk


- petje op zijn hoofd


- tussen de 15 en 20 jaar

Getuigen wordt verzocht contact op te nemen met de politie van het bureau Utrecht zuid via telefoonnummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Gestolen auto terug

UTRECHT Tijdens een verkeerscontrole op dinsdag 18 augustus is een man aangehouden die in een gestolen auto reed.

Rond 14.45 uur waren agenten ter hoogte van de J.M. Muinck Keizerbrug bezig met een verkeerscontrole met behulp van een apparaat dat automatisch kentekens scant. Toen een personenauto voorbij reed kregen agenten de melding dat de auto als gestolen opgegeven was. Door motoragenten werd meteen de achtervolging ingezet en werd het voertuig op de Prinses Irenelaan aan de kant gezet. De bestuurder (gegevens onbekend) is aangehouden.