Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

Breda, 19-08-2009

Politie houdt vier personen aan bij controle in Valkenberg

BREDA: De politie hield dinsdagmiddag in het Valkenberg Park een controle op de jeugd en het gebruik van drugs en alcohol. Tussen 14.00 uur en 17.00 uur werd gecontroleerd en werden vier aanhoudingen verricht, waarvan drie voor het bezit van softdrugs en één voor het in bezit hebben van een vlindermes. De ouders van de minderjarige verdachten zijn in kennis gesteld. De drugs en het vlindermes zijn in beslag genomen.

Twee aanhoudingen voor winkeldiefstal

BREDA: Beveiliging van een warenhuis in de Karrestraat betrapte dinsdag tegen 16.30 uur twee winkeldievegges. De 18-jarige vrouw uit Galder en het 16-jarige meisje uit Breda hadden geprobeerd voor ongeveer 120,- aan kleding weg te nemen. Hierbij waren ze betrapt en werden overgedragen aan de politie. De 18-jarige vrouw bleek nog een voorwaardelijke straf op haar naam te hebben en is na verhoor met een dagvaarding in vrijheid gesteld. Het meisje gaf tot twee keer toe een valse naam op. Tegen het meisje wordt dossier opgemaakt. Beide verdachten gaven toe kleding in hun tas te hebben gestoken met de bedoeling deze te stelen.

Tweetal aangehouden na

BREDA: Om 18.15 uur kreeg de eigenaar van een bedrijf aan de
Rijsbergseweg melding van een inbraakalarm bij het bedrijf. De man ging kijken en aan de voorzijde van het bedrijf bleek een raam te zijn opengebroken. Er waren meerdere goederen weggenomen. De daders namen onder andere laptops en een toetsenbord weg. Aan de hand van
camerabeelden werd de dader herkend door zowel de aangever als de politie. Een van de eigenaren van het bedrijf ging op zoek naar de man en wist met hem in contact te komen. De man vertelde de goederen al te hebben verkocht, maar na aandringen beloofde hij de spullen terug te brengen.
Op de Epelenberg zag de politie even later een voertuig rijden dat voldeed aan de beschrijving van de auto op de camerabeelden. Het voertuig is klemgereden. In de auto bleek inbrekersgereedschap te liggen. De 40-jarige eigenaar van de auto uit Oosterhout en de 40-jarige inwoner van Teteringen die eerder op de camerabeelden was herkend, zijn aangehouden. De goederen zijn teruggehaald en
geretourneerd aan de rechtmatige eigenaar.
De 41-jarige verdachte is in verzekering gesteld. De andere verdachte is na verhoor in vrijheid gesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Twee aanhoudingen voor rijden onder invloed na ruzie

BREDA: Een man en zijn vriendin werden dinsdag beiden aangehouden voor rijden onder invloed. De twee kregen ruzie, waardoor hun auto tegen een geparkeerde auto aanreed. Na aanhouding van de bestuurder van de auto wilde de vrouw vervolgens wegrijden en is aangehouden.

Een 37-jarige Bredanaar reed dinsdag rond 23.00 uur met zijn auto tegen een geparkeerd staande auto in de Mauritsstraat. Bij arriveren van de politie werd de 37-jarige man aangehouden voor rijden onder invloed. Van meerdere getuigen is een verklaring opgenomen. De getuigen verklaarden dat de bestuurder in de auto ruzie had met een vrouw. Er ontstond een strubbeling, de automobilist nam de bocht te ruim en er ontstond een aanrijding met de geparkeerde auto.
De verdachte verklaarde ook dat hij in de auto ruzie had met zijn vriendin. Tijdens een strubbeling zou de aanrijding zijn gebeurd. Volgens de man was de aanrijding te wijten aan de strubbeling en niet aan het alcoholgebruik. Op het bureau kreeg de man een rijverbod van 8 uur.
Bij de aanhouding van de verdachte was de 48-jarige vriendin van de man aanwezig. Omdat beiden zichtbaar onder invloed van alcohol verkeerden, werd haar verteld dat ook zij niet mocht rijden. Korte tijd later stapte de vrouw toch in de auto en wilde wegrijden. Hierop werd ze aangehouden. De vrouw uit Teteringen verklaarde ruzie te hebben gehad met haar vriend tijdens het rijden. Na zijn aanhouding wilde ze zelf naar huis rijden. Op het bureau werd de vrouw een ademanalyse afgenomen. De uitslag hiervan bedroeg 635 ug/l. Het rijbewijs van de vrouw is ingevorderd. Na verhoor is de verdachte in vrijheid gesteld.
Tegen beide verdachten wordt proces-verbaal opgemaakt.

Man gaat onder invloed midden op de weg liggen

BREDA: De politie kreeg woensdag rond 03.15 uur melding dat er in de Claudius Prinsenlaan een man midden op straat lag. Bij arriveren van de politie bleek een beveiliger de man van straat te hebben gehaald. Hij reageerde nauwelijks, rook naar alcohol en men had het vermoeden dat hij onder invloed van drugs verkeerde. De ambulancedienst werd opgeroepen en bekeken de gedragingen van de man. Ze besloten hem mee te nemen naar het ziekenhuis. Toen werd geprobeerd de man mee te nemen, werd hij agressief en begon steeds harder te schreeuwen en wild om zich heen te slaan. De politie bracht de man onder controle en hield hem aan voor openbare dronkenschap, daar de man op dat moment een gevaar voor zichzelf en voor zijn omgeving vormde. Bij zijn insluiting werd in de kleding van de 31-jarige Bredanaar een flesje gevonden met hierin GHB. Dit is in beslag genomen.

Auteur: Inge Rijgersberg

Laatst gewijzigd 19-08-2009 13:05 | © Regio Midden en West Brabant |