Politie Twente

Persberichten Politie Twente 19 augustus 2009

Politie onderzoekt toedracht mishandeling Hengelo
De politie Twente onderzoekt de toedracht van een mishandeling aan de Deurnigerstraat van een 17-jarige Hengeloër en vraagt eventuele getuigen zich te melden.

In de nacht van zaterdag op zondag 16 augustus omstreeks 04.30 uur fietst een 17-jarige Hengeloër samen met drie vrienden op de Deurningerstraat. Zij zijn uitgeweest in het centrum. Ter hoogte van de Landmanweg wordt hij door een onbekende jongen tegengehouden en zonder aanleiding geslagen. Hierbij loopt hij een flinke hoofdwond op. De politie is een onderzoek gestart naar de toedracht van deze mishandeling. Omdat getuigenverklaringen uiteenlopen vraagt de politie of de bestuurder en de passagiers van een donkere VW Polo, die vlak na de mishandeling is weggereden, zich willen melden. Ook worden overige getuigen verzocht zich te melden. Dit kan via het algemene politienummer 0900-8844 of eventueel anoniem via 0800-7000. (2009021555)

Scooterpassagier gewond bij aanrijding Hengelo
Een 20-jarige man uit Borne die als passagier achterop een scooter zat is gewond geraakt bij een aanrijding. Hij is met beenletsel overgebracht naar het ziekenhuis.

Op dinsdag 18 augustus omstreeks 13.15 uur rijdt een 62-jarige automobilist uit Enschede over de Westelijke Esweg. Als hij bij de kruising met de Hasselerbaan de weg oversteekt ziet hij een 17-jarige Hengeloër, met achterop zijn scooter een 20-jarige passagier uit Borne, over het hoofd. Een aanrijding is het gevolg. Bij de aanrijding raakte de 20-jarige passagier dusdanig gewond aan zijn been dat hij per ambulance is overgebracht naar het ziekenhuis. (2009022383)

Drie folderbezorgers naar Halt Oldenzaal
In Oldenzaal zijn deze week, drie folderbezorgers aangehouden voor het dumpen van de te bezorgen folders. Alle drie worden doorgestuurd naar Halt.

In Oldenzaal zijn in de maanden juli en augustus diverse pakketten folders aangetroffen. Deze folders zijn gedumpt op diverse plaatsen in Oldenzaal. Dankzij een alerte getuige heeft de politie drie minderjarige folderbezorgers kunnen aanhouden. Het gaat om drie Oldenzaalse jongeren, een 13-jarig meisje en twee jongens van 15 en 16 jaar. Zij zijn doorverwezen naar Halt. De politie waarschuwt alle folderbezorgers dat ze streng zal toezien op het dumpen en verbaliserend zal optreden. (2009019782)

Man aangehouden voor valse 112 meldingen Enschede
In de nacht van dinsdag op woensdag, 18 en 19 augustus, heeft Politie Twente tot vier keer toe valse 112 meldingen ontvangen vanuit de Wesselerbrink in Enschede. Een 24-jarige Enschedeër is hiervoor aangehouden.

Politieagenten waren ter controle de gehele nacht in de wijk aanwezig en hebben de meldingen nauwkeurig in de gaten gehouden. Het betroffen meldingen aangaande vernielingen en overlast. De wijk werd continue gecontroleerd. Van de meldingen werd niets daadwerkelijk waargenomen.

Een onderzoek naar de meldingen leidde naar een 24-jarige Enschedeër. Hij werd aangehouden en meegenomen naar het bureau. De man zit nog vast voor verder onderzoek. In dit onderzoek wordt bekeken in hoeverre hij ook andere valse meldingen, uit het verleden, vanuit de wijk heeft gedaan. (2009022588)




Politie Twente