Gemeente Delfzijl

Subsidie voor project Intercom

De Stichting Inburgering en Integratie (Si!) ontvangt een subsidie van 50.000 euro per jaar van de gemeente Delfzijl voor het project Intercom 2009-2011. Deze subsidie komt in plaats van twee andere subsidies. De hoogte van de maximale subsidie verandert niet voor Si! en het project Intercom.

Wat wel veranderd is, is dat de gemeente prestatieafspraken heeft gemaakt met Si! over het project Intercom. Deze afspraken hebben als uitgangspunt het stimuleren van allochtone vrouwen bij hun deelname aan de Nederlandse samenleving en het creëren van ruimte voor deze vrouwen binnen het aanbod van maatschappelijke organisaties. Si! verplicht zich tot het succesvol realiseren van deelprojecten zoals fietsles, computerles en taalcursussen. Een project is succesvol afgerond als een vooraf bepaald minimum aantal vrouwen aan de cursussen deelneemt en deze afmaakt.

Â

Doel van deze afspraken is de ambitie dat het project Intercom na de projectperiode niet langer nodig is. Daarom wordt de dienstverlening aan migrantenvrouwen in de loop van de projectperiode ondergebracht bij maatschappelijke organisaties zoals de intergemeentelijke sociale dienst, Stichting Welzijn en Dienstverlening, het IVAK en het WMO loket van de gemeente. Deze werkwijze sluit aan bij de ontwikkelingen van participatieondersteuning van allochtonen in de Nederlandse samenleving.