Royal Boskalis Westminster N.V.
mr. M.P. Kramer benoemd tot Raad van Commissarissen van Boskalis

Papendrecht, 19 augustus 2009

Tijdens de vandaag gehouden Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders is de heer mr. M.P. Kramer benoemd tot lid van de Raad van Commissarissen van Koninklijke Boskalis Westminster N.V. voor een termijn van drie jaar.

De heer Kramer (59 jaar) is sinds 1 juli 2005 CEO en Voorzitter van de Raad van Bestuur van N.V. Nederlandse Gasunie. Daarnaast is hij President van Gas Infrastructure Europe (GIE) en Voorzitter van het bestuur van de Koninklijke Vereniging van Gasfabrikanten in Nederland (KVGN).

Tussen 1992 en 2003 bekleedde de heer Kramer diverse functies bij Statoil, waar hij zich bezighield met up-, mid- en downstream-activiteiten binnen de olie- en gassector. Daarvoor bekleedde hij diverse functies in de internationale olie-, gas- en energiesector.

De heer Kramer wordt beschouwd als een belangrijke aanwinst voor de Raad van Commissarissen vanwege de functies die hij bekleedt en zijn nationale en internationale ervaring.

Koninklijke Boskalis Westminster N.V. is een toonaangevende internationale dienstverlener op het gebied van baggeren, maritieme infrastructuur en maritieme diensten. Boskalis levert wereldwijd creatieve en innovatieve totaaloplossingen voor infrastructurele uitdagingen in maritieme gebieden, kuststreken en rivierdelta's met aanleg en onderhoud van havens en vaarwegen, creatie van land in water, en bescherming van kusten en oevers. Met belangrijke thuismarktposities in Europa en daarbuiten richt de onderneming zich op alle marktsegmenten in de baggerindustrie. Daarnaast heeft Boskalis posities in strategische partnerships in het Midden-Oosten (Archirodon) en in offshore-dienstverlening (Lamnalco). Boskalis heeft de beschikking over een veelzijdige vloot van meer dan 300 units en is actief in meer dan 50 landen verspreid over vijf continenten. Inclusief zijn aandeel in partnerships heeft Boskalis circa 10.000 medewerkers.