Gemeente Zandvoort


Commissie Planning & Control bespreekt regelgeving subsidies wijk- en buurtfeesten

(13-08-2009)

Wanneer heeft een wijk- of buurtfeest maatschappelijke waarde? Waar ligt de grens met een etentje bij buren? Is er dan ook subsidie voor eten en drinken? Om deze en andere vragen rondom het toekennen van subsidies aan wijk- en buurtfeesten te kunnen beantwoorden, stelt het college de gemeenteraad voor een besluit te nemen over nadere regelgeving voor subsidies voor wijk- en buurtfeesten.

Beter een goede buur dan een verre vriend
Er is in de begroting van de gemeente Zandvoort een budget opgenomen voor de subsidiëring van wijk- en buurtfeesten. Dit budget werd in 2009 verhoogd naar 25.000 euro per jaar. Het doel van dit subsidiebudget is om de organisatie van wijk- en buurtfeesten financieel te ondersteunen, omdat deze feesten een middel kunnen zijn waarmee de sociale cohesie in de wijken versterkt wordt. Een wijk- of buurtfeest vormt immers een gelegenheid voor bewoners om op een natuurlijke wijze met elkaar in contact te komen en zo goed buurmanschap te ontwikkelen. 'Beter goede buur dan een verre vriend'.

Toetsing
De algemene Subsidieverordening Gemeente Zandvoort 2009 (ASV 2009) vormt de basis voor de beoordeling van subsidieaanvragen bij de gemeente Zandvoort. Er bestaat daarnaast behoefte aan een specifiek toetsingskader voor aanvragen voor wijk- en buurtfeesten. Aan de gemeenteraad wordt daarom voorgesteld om het besluit 'nadere regelgeving subsidies wijk- en buurtfeesten' vast te stellen, om zo subsidieaanvragen voor wijk- en buurtfeesten goed te kunnen beoordelen.

Jaarlijks en per jaarrekening wordt gerapporteerd over het aantal en saldo van de toegekende aanvragen.

Lees hier de documenten:

-Raadsvoorstel
-Concept Raadsbesluit
-Nadere regelgeving subsidiëring wijk- en buurtfeesten 2009

De vergaderingen van de commissie Planning & Control zijn openbaar en door iedereen bij te wonen. De vergadering op woensdag 19 augustus begint om 20.00 uur.