Gemeente Rotterdam

Een gehandicapt echtpaar deed op vrijdagavond 14 augustus in de nieuwsuitzending van Hart van Nederland een oproep om hun gestolen auto terug te vinden. Door de oplettendheid van een Rotterdamse stadswacht werd de gestolen auto de volgende dag al teruggebracht.

Oplettende stadswacht vindt gestolen auto terug

Door de oplettendheid van een stadswacht is de gestolen auto van een Rotterdams echtpaar snel teruggevonden. Het gedupeerde echtpaar deed vrijdagavond in de nieuwsuitzending van Hart van Nederland een oproep om hun 18 jaar oude auto terug te vinden. Een Rotterdamse stadswacht, die ook naar de TV uitzending keek, herinnerde zich dat zij voor die auto een parkeerbon had uitgeschreven, zegt Fred Marree van Stadstoezicht. Daardoor was de auto een dag later al weer terug bij eigenaars en de parkeerbon wordt natuurlijk kwijtgescholden

Oproep via TV
Op vrijdagavond vertelde het Rotterdamse echtpaar in de late uitzending van Hart van Nederland dat hun 18 jaar oude Nissan Micra op dinsdag 11 augustus was gestolen. In de nieuwsuitzending van SBS6 vertelde het echtpaar ook dat zij hierdoor hun vrijheid voor een groot deel kwijt zijn. Het echtpaar is minder valide, daarom hebben zij hun auto hard nodig. Zonder auto komen we de buurt niet meer uit, zei het gedupeerde echtpaar in de uitzending.

Door parkeerbon auto terug
Een Rotterdamse stadswacht keek afgelopen vrijdagavond ook naar de nieuwsuitzending van het Hart van Nederland en zag de oproep van het echtpaar. Zij herinnerde zich dat zij pas nog voor een eenzelfde auto een parkeerbon had uitgeschreven. De volgende morgen is zij gelijk met haar teamleider naar de buurt gegaan waar de auto zou moeten staan. Fred Marree: Zij troffen inderdaad op de Pieter de Hoochweg in Rotterdam-West de gestolen auto aan. Daarop werd direct de politie gewaarschuwd. Nadat was bevestigd dat het om een gesloten auto ging, werd het voertuig door de politie afgevoerd. Gelukkig was de auto nauwelijks beschadigd, zodat de Nissan Micra daags na de uitzending al weer terug was bij de eigenaars. De oplettendheid van onze stadswacht wordt zeer gewaardeerd, daarom zal zij binnenkort door haar chef in het zonnetje gezet, aldus Marree.

Bron: Communicatie STZ, 19-08-2009